NL EN

84 STAPPEN

Reserveer tickets

84 STAPPEN, dat in 2021 van start ging, omvat projecten die zijn ontwikkeld op het snijvlak van kunst en onderwijs. Op deze pagina vindt u een algemene inleiding tot dit langlopende en evoluerende initiatief; op de hier gelinkte pagina's vindt u informatie over elke deelnemende kunstenaar en opdracht; ook vindt u hier links naar verwante publieke programma's.

84 STAPPEN beslaat een hele verdieping van Kunstinstituut Melly. De tentoonstelling bestaat uit speciaal in opdracht gemaakte kunstwerken en installaties. De installaties worden regelmatig op verschillende manieren geactiveerd door de deelnemende kunstenaars, maar ook door het programmeringsteam van ons instituut en door gastdeelnemers. Het werk en de programmering binnen 84 STAPPEN schenken speciale aandacht aan de relatie tussen fysieke en mentale architecturen, alsook aan interpretaties van persoonlijke en sociale gezondheid. Deze relaties worden actief verkend door programma's die in seizoensgebonden thematische clusters worden georganiseerd.

De naam 84 STAPPEN verwijst naar het aantal treden dat de benedenverdieping van het gebouw verbindt met de tentoonstellingsruimte op de derde verdieping. Deze transformatie van white cube galerie naar dynamische plek voor het socialiseren van kunst is een vervolg op de metamorfose in 2018 van de tentoonstellingsruimte op de begane grond, MELLY. Deze benadering van het maken van tentoonstellingen benadrukt een voortdurende interesse in het ontwikkelen van nieuwe vormen van betrokkenheid van het publiek met kunst. Daarnaast, en niet minder belangrijk, ook het articuleren van belichaamde kennis en gedeelde ervaringen met kunst.

Tot nu toe zijn in 84 STAPPEN werken te zien geweest van Afra Eisma, The Feminist Health Care Research Group (Inga Zimprich), Alma Heikkilä, Maike Hemmers, Moosje M Goosen en Daily Practice (Suzanne Weenink), Raja’a Khalid, Lisa Tan, Domenico Mangano & Marieke van Rooy, Tromarama, RA Walden en Anna Witt. In juni 2023 wordt de kunstinstallatie van Lisa Tan uitgewisseld met een afsluitend hoofdstuk van 84 STAPPEN: een documentair overzicht van de talrijke artistieke installaties, omgevingen en activiteitenprogramma's die dit tentoonstellingsinitiatief de afgelopen drie jaar hebben gevormd.

De kunstenaars hebben de opdracht gekregen van Sofía Hernández Chong Cuy en Rosa de Graaf, met Wendy van Slagmaat Bos en Julija Mockutė. De programma's binnen 84 STAPPEN omvatten Trainingen georganiseerd door Aqueene Wilson en Veronika Babayan, maar ook Forums, Workshops en talloze evenementen georganiseerd door Vivian Ziherl en Jessy Koeiman, waarbij onder andere gezondheidsexperts, wellness practitioners, healers en activisten betrokken zijn.

Deelnemers

Curators

Series

Ondersteund door

2021: OUTSET, Goethe Institut Rotterdam
2022: Frame Finlandifa (Institut für Auslandsbeziehungen)Goethe Institut RotterdamStichting Stokroos en IASPIS

Verwante items

PERS

↳ 19 April 2021 — Frieze
↳ 21 July 2021 — Metropolis M
↳ 30 September 2021 — Metropolis M
↳ 15 October 2021 — Volkskrant
↳ December 2021 — Villa d'Arte
↳ 8 February 2022 — indebuurt.nl
↳ 2 May 2022 — Collect Kunst Antiek Design
↳ 2 July 2022 — Verst Beton
↳ 11 July 2022 — Mag by NEZ
↳ 5 December 2022 — Mister Motley
↳ e-flux
↳ Press Release
back