NL EN

FOCUS: Tromarama en Anna Witt

Live Reserveer tickets

Doe mee aan een reeks rondleidingen op zondagmiddag met kunstenaars Tromarama en Anna Witt in het kader van de tentoonstelling 84 STAPPEN en de opening van het nieuwe seizoen.

Tromarama, een in Bandung gevestigd kunstenaarscollectief, werd in 2006 opgericht door Febie Babyrose, Herbert Hans en Ruddy Hatumena. Samen houden zij zich bezig met de notie van hyperrealisme in het digitale tijdperk en de onderlinge relatie tussen fysieke en virtuele ruimtes. In 84 STAPPEN presenteert Tromorama hun locatiespecifieke werk Soliloquy (2018/2022). In deze installatie worden zo'n negentig tweedehands lampen, verspreid door de ruimte, geactiveerd door het online gebruik van de hashtag "#kinship", waardoor een flikkerend patroon van licht ontstaat.

De Duitse kunstenaar Anna Witt is geïnteresseerd in non-verbale vormen van communicatie, zoals geluid, gebaren en beweging als middel om toegang te krijgen tot onuitgesproken lagen van het gemeenschappelijke bestaan. In 84 STAPPEN presenteert Witt een nieuwe installatie Soft Destructions (2022). In dit werk creëert Witt een omgeving voor live ASMR performances. De term ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) verwijst naar een fysieke reactie bestaande uit een aangename tinteling die veel mensen als rustgevend ervaren. De live geluidsperformances richten zich op de auditieve en zintuiglijke effecten van zachte, destructieve handelingen met de objecten die in de galerie zijn verspreid en die deel uitmaken van de installatie. De fysieke brokstukken zullen in de ruimte blijven en zich ophopen, waardoor deze in de loop van de tentoonstelling voortdurend zal veranderen.

Een uur lang zullen de kunstenaars en curatoren inzichten delen over de werken en de tentoonstelling, met reactie op vragen van het publiek.

Deelnemers

Series

Verwante items

back