NL EN

PERFORMANCE: Soft Destructions

Live

Deze performances vinden plaats als onderdeel van Anna Witt's nieuwe in opdracht gemaakte omgeving Soft Destructions, onderdeel van 84 STAPPEN. De hybride installatie, een mix van zowel huiselijke als professionele omgevingen, wordt een podium voor live ASMR performances.

De term ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) verwijst naar een fysieke reactie bestaande uit een aangename tinteling die veel mensen als rustgevend ervaren. Het werd populair in de sociale media en ontwikkelde zich uiteindelijk in 2010 tot een gemeenschapsfenomeen, voornamelijk op YouTube. Wederzijdse zorg en emotionele nabijheid zijn de hoekstenen van deze gemeenschap, omdat gebruikers video's delen en bekijken om stress, angst of slaapstoornissen te verlichten.

In de loop van een uur richten de live geluidsperformances zich op de auditieve en zintuiglijke effecten van zachte, destructieve acties ten aanzien van de objecten die in de tentoonstellingsruimte zijn verspreid. De fysieke brokstukken hopen zich op in de ruimte en transformeren de ruimte geleidelijk in de loop van de tentoonstelling.

Geselecteerde data van de performances zijn hierboven beschikbaar. Performances zijn gratis met toegang.

Performers: Mel Chan, Lisa Gliederpuppe, Tisa Neza Herlec

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back