NL EN

Moosje M Goosen

Moosje M. Goosen woont en werkt in Rotterdam, Nederland. Ze is schrijfster en PhD kandidaat aan de Amsterdam School for Cultural Analysis. Goosen heeft als kunstcriticus bijgedragen aan tijdschriften als Frieze, Metropolis M en Ixiptla, en schrijft ook fictie en essays in het kader van kunsttentoonstellingen en evenementen. Ze heeft in verschillende educatieve capaciteiten gewerkt, zoals lesgeven en begeleiden van kunststudenten (o.a. Sandberg Instituut / School of Missing Studies, Rietveld Academie, Piet Zwart Instituut); coördineren van de cursussen van De Appel Curatorial Programme (2011-2013) en de MA Fine Art van het Piet Zwart Instituut (2009-2010), mede-organisatie van en deelname aan academische conferenties, en gastdocent aan universitaire seminars.

In haar PhD onderzoek (werktitel: Learning to Live with Ghosts) stelt Goosen de eeuwenoude vraag: How to live? Ze beschouwt het schrijven van fictie als een verkenning van het lichamelijke en de invloed van dit ingebeelde (literaire) lichaam op de discursieve vorming van stoornissen, ziekten en andere pathologieën. In haar proefschrift pleit ze voor een andere manier om kennis te vergaren, waaronder het effect van lichamen op schrijven en schrijven op lichamen. Haar doctoraat is dan ook een kritiek op de zogenaamde objectieve academische tekst geschreven door de academicus die theoretiseert zonder hun lichaam; het soort schrijven dat het leven "ghosts" bij het creëren van kennis. Haar onderzoek naar en interesse in 'body writing' heeft zich uitgebreid tot autobiografisch schrijven na een periode van een ernstige ziekte en een dubbele longtransplantatie in 2017.

Als onderdeel van de nieuwe huisstijl van Kunstinstituut Melly zijn we de website aan het vernieuwen. Sommige functies zijn misschien nog niet toegankelijk, maar we werken eraan. Dank u voor uw geduld.