NL EN

LIVE: MELLY X AMARTE

Live Reserveer tickets

Met veel plezier presenteren we LIVE: Kunstinstituut Melly en Amarte Fonds in Concert, een nacht van opeenvolgende concerten die vervloeien met de tentoonstellingen verdeeld over vier verdiepingen. De concerten vinden plaats in Kunstinstituut Melly tijdens de elfde editie van de Rotterdamse Museumnacht.

Het publiek stroomt mee met de verschillende ritmes en installaties die die avond worden opgevoerd. Muziek- en geluidskunstenaars uit diverse genres krijgen de opdracht om te reageren op de actuele tentoonstellingen en een muzikale performance te creëren die muzikaal, conceptueel of esthetisch resoneert met de kunstwerken of thema's van de tentoonstellingen.

LIVE presenteert optredens van:

Boi Akih Duo & Miri Lee (Amsterdam) spelen in het MELLY Café en Boekwinkel.

BUI (Utrecht) reageert op Tromarama's installatie in 84 STAPPEN.

EMIR (Den Haag) reageert op en gaat in gesprek met Jennifer Tee’s solo tentoonstelling Still Shifting, Mother Field.

Gandhaya Quartet (Rotterdam) speelt in het MELLY Café en Boekwinkel.

Sanne Sanne (Amsterdam) reageert op Anna Witt's transformerende installatie in 84 STAPPEN.

Valentina Vella (Rotterdam) reageert op Lisa Tan's werk in 84 STAPPEN onder begeleiding van Joris Frowein en Lili Huston-Herterich.

De optredens vinden plaats in de installaties van de evoluerende groepstentoonstelling 84 STAPPEN en in de solotentoonstelling Still Shifting, Mother Field van kunstenaar Jennifer Tee. Daarnaast vindt een muzikale performance plaats in MELLY Café en Boekwinkel, de programmeringsruimte op de begane grond van Kunstinstituut Melly.

De gekozen artiesten voor LIVE zijn geselecteerd op basis van een Open Call, door een samenstelling van experts door de Amarte Fonds en een uiteindelijke selectie door Kunstinstituut Melly en kunstenaar Jennifer Tee. De artiesten zijn geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun werk en hun muzikale, conceptuele en/of aesthetische resonanties met de werken tentoongesteld in Kunstinstituut Melly.

In deze iteratie van LIVE, creëert EMIR een geluidsinstallatie die ontwikkeld is in gesprek met Jennifer Tee, wiens performance plaatsvindt om 8 uur ‘s avonds tijdens de Museumnacht in Kunstinstituut Melly. Jennifer Tee assisteerde Kunstinstituut Melly en de Amarte Fonds jury in de selectie van de artiest die speelt in haar tentoonstelling en performance.

LIVE is de tweede samenwerking tussen Kunstinstituut Melly en de Amarte Fonds, na een succesvolle eerste editie in 2022 waar meer dan tweeduizend Museumnacht bezoekers negen muzikale optredens genoten gedurende de avond. LIVE wordt speciaal georganiseerd in samenwerking met de Museumnacht010 in Rotterdam, waarbij meer dan 50 musea en culturele locaties in de stad tot laat open zijn voor publiek.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back