NL EN

Causeries: Woody Allen

Het culturele en creatieve belang van Woody Allens oeuvre zal niet snel in twijfel worden getrokken. Zijn werk omvat vele disciplines, zoals stand-up comedy, scenario’s, fictieve verhalen en natuurlijk films. Schrijver en kunstenaar Alexandre Singh licht tijdens deze Causerie de onderliggende thema’s uit die het werk van Allen zo relevant, complex en tegelijkertijd aantrekkelijk maken. Van het universele lot tot het individu, van humor tot tragedie; er worden thema’s aangesneden die ook alomtegenwoordig zijn in Singhs ambitieuze theaterproductie The Humans.

Singh in gesprek met filosofe Liesbeth Levy, gespecialiseerd in ethische filosofie en classicus Nick Lowe, met wie hij verbanden legt tussen Allens films en de werken van de Oudgriekse toneelschrijver Aristophanes. Singh wordt in zijn gesprekken vergezeld door Proust-specialist Donatien Grau.

Over de Causeries

Witte de With Center for Contemporary Art presenteert de Causeries als onderdeel van de totstandkoming van Alexandre Singhs ambitieuze toneelstuk The Humans in 2013. De titel van de serie Causeries is afgeleid van het Franse werkwoord causer – praten of kletsen – en geeft aan dat de reeks bestaat uit een aantal intieme discussies. Hierin zal Singh uitweiden over de centrale thema’s van The Humans, variërend van kosmologie en kosmogonie tot picturale satire, dans, drama en religie. In tegenstelling tot traditionele lezingen en symposia zijn de Causeries bedoeld als informele gesprekken tussen de kunstenaar en een expert op een bepaald gebied. Op deze manier wordt niet alleen Singhs artistieke proces intellectueel verrijkt, maar ook de onderliggende thematiek van The Humans gedeeld met het publiek.

Binnekort

16 maart 2013 – Causeries: Scatology.
Entree per Causerie: €5 / €3 met korting

Over The Humans

Met ‘schepping’ als centraal thema en de antieke Griekse komedies van Aristophanes als inspiratiebron speelt The Humans zich af in een tijd voor het ontstaan van de Aarde, in een protowereld bevolkt door geesten, goden, ambachtslieden en mannen van klei en gips. Het project van beeldend kunstenaar en schrijver Alexandre Singh omvat een toneelstuk dat op locatie in Witte de With geproduceerd wordt en in de lente van 2013 zal worden opgevoerd. Tevens maakt de serie maandelijkse Causeries deel uit van The Humans, geïnspireerd door de rekwisieten die Singh produceert.

Deelnemers

Curators

Ondersteund door

Institut Francais

Verwante items

back