NL EN

Causeries: Literary Satire

Beeldend kunstenaar en schrijver Alexandre Singh richt zich tijdens deze Causerie op het belang van satire en de vele manieren waarop dit literaire genre een rol speelt binnen de totstandkoming van zijn theaterstuk The Humans. De kunstenaar brengt, samen met verschillende experts een breed scala uit de literair-satirische geschiedenis voor het voetlicht. Alexander Pope en P.G. Wodehouse behoren tot de schrijvers wiens werk – vol met sarcasme, woordspelingen en ironie – uitgebreid besproken wordt. met onder andere:

Philip Smallwood (Emeritus Professor Engels, Birming City University) over Alexander Pope.

Kathleen Burk (Emeritus Professor Moderne en Hedendaagse Geschiedenis, University College London) over P.G. Wodehouse.

Alexandre Singh is in zijn gesprekken vergezeld door kunstenar Gareth Long.

Over de Causeries

Witte de With Center for Contemporary Art presenteert de Causeries als onderdeel van de totstandkoming van Alexandre Singhs ambitieuze toneelstuk The Humans in 2013. De titel van de serie Causeries is afgeleid van het Franse werkwoord causer – praten of kletsen – en geeft aan dat de reeks bestaat uit een aantal intieme discussies. Hierin weidt Singh uit over de centrale thema’s van The Humans, variërend van kosmologie en kosmogonie tot picturale satire, dans, drama en religie. In tegenstelling tot traditionele lezingen en symposia zijn de Causeries bedoeld als informele gesprekken tussen de kunstenaar en een expert op een bepaald gebied. Op deze manier wordt niet alleen Singhs artistieke proces intellectueel verrijkt, maar ook de onderliggende thematiek van The Humans gedeeld met het publiek.

Binnenkort

19 januari 2013 – The Voice and The Chorus;
16 februari 2013 – Woody Allen;
16 maart 2013 – Scatology;
13 april 2013 – The Sculptor.

About the Causeries

Taking its title from the French verb causer – to converse or chat – the Causeries are set up as a series of discussions in which Alexandre Singh expands on his ambitious play The Humans’ key themes, ranging from cosmology and cosmogony to pictorial satire, dance, drama, and religion. Rather than discursive events in the well-known format of a conference or a symposium, the Causeries are conceived as informal conversations between the artist and an expert in a given field. It is not only the edification of the artist himself that is pivotal in this alternative kind of exchange, also the audience is offered an insight in the underlying themes of The Humans. The monthly Causeries are conceived by Defne Ayas and Alexandre Singh, and are organized in consultation with critic and writer Donatien Grau.

Over The Humans
Met ‘schepping’ als centraal thema en de antieke Griekse komedies van Aristophanes als inspiratiebron speelt The Humans zich af in een tijd voor het ontstaan van de Aarde, in een protowereld bevolkt door geesten, goden, ambachtslieden en mannen van klei en gips. Het project van beeldend kunstenaar en schrijver Alexandre Singh omvat een toneelstuk dat op locatie in Witte de With geproduceerd wordt en in de lente van 2013 wordt opgevoerd. Tevens maakt de serie maandelijkse Causeries deel uit van The Humans, geïnspireerd door de rekwisieten die Singh produceert.

Deelnemers

Curators

Ondersteund door

Institut Francais

Verwante items

back