NL EN

FOCUS: Falke Pisano's 'Het Voorkomen van Armoede: Van nieuwe Technieken tot Technologie'

Live Reserveer tickets

Locatie: 2e verdieping
Taal: Nederlands

Doe mee met een FOCUS sessie die dieper ingaat op de tentoonstelling en het onderzoek van kunstenaar Falke Pisano, genaamd niet zo / te worden / geregeerd / door dat. Het programma activeert met een combinatie van performance en gesprek Pisano’s modulaire installatie en grafische presentatie van het onderzoek, waar ingegaan wordt op de morele subjectiviteit van financiële beleidsvoering.

Deze eerste sessie is Nederlandstalig en richt zich op het tot stand komen van de eerste spaarbank in Rotterdam, en de ontwikkeling van een moraal-economische subjectiviteit in de late 19e eeuw door financiële verplichtingen en het zogenaamde burgerlijke “beschavingsoffensief”. Verder wordt er besproken hoe ideeën over financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid nog steeds vormgeven aan socio-economische relaties, als ook affectieve en praktische vormen van verbinding.

Falke Pisano’s gast voor deze sessie is Marjorie Malbons, oprichter en directeur van Stichting MAIT. Stichting MAIT helpt Rotterdammers met problematische schulden en andere geldproblemen en werkt gezamenlijk met hen aan financiële stabiliteit en zelfredzaamheid. Malbons en haar team doen dit op een laagdrempelige, warme manier waarbij vertrouwen en begrip leidend zijn en werken samen met verschillende lokale en landelijke partners. Ook zet stichting MAIT zich in voor bredere bewustwording over de gevolgen van leven in armoede.
Met behulp van Pisano’s grafische installatie, gaan Malbons en Pisano in gesprek met elkaar over 19e-eeuwse en hedendaagse perspectieven op armoede en de praktijk van armoede preventie en hulpverlening.

Dit is een gratis evenement open voor publiek, reserveer via de link hierboven een ticket. Pisano’s tentoonstelling vormt onderdeel van Kunstinstituut Melly’s Anchored serie, waar diepgaand artistiek onderzoek wordt gepresenteerd over het gebouw, de straat en wijk waarin het instituut zich bevindt.

Deelnemers

Series

Verwante items

back