NL EN

FOCUS: 84 STAPPEN Finissage en Stille Veiling

Live

Wees welkom bij een FOCUS programma ter viering van de finissage van 84 STAPPEN, een tentoonstelling en onderzoeksplatform dat gedurende de afgelopen drie jaar speciale in opdracht gemaakte artistieke ruimtes, installaties, workshops, forums, lezingen en muzikale performances heeft voortgebracht op de derde verdieping.
Met kunstenaarsprojecten in opdracht en praktische workshops ondernam 84 STEPS een langdurig en collectief onderzoek naar de relatie tussen fysieke en mentale architecturen en naar interpretaties van persoonlijke en sociale gezondheid.

De finissage van 84 STAPPEN viert het initiatief en haar programma’s samen met lokale kunstenaars en makers.
Kom langs om 18:00 uur voor een toast en de lancering van de Soliloquy lampenveiling van het Indonesische kunstenaarscollectief Tromarama. Van 18.00 tot 20.00 uur kun je bieden op de lampen en maak je kans om een stukje van de tentoonstelling mee naar huis te nemen. De veilingresultaten worden aan het eind van de avond bekendgemaakt en de opbrengst van de veiling gaat naar de organisatie van het feestelijke openingsweekend van de My Oma tentoonstelling in december.

Een uniek onderdeel van 84 STEPS is het TRAININGS programma van praktische workshops, wellnesssessies en haptische oefeningen. Als onderdeel van het avondprogramma kun je je inschrijven om deel te nemen aan een van de twee laatste TRAININGEN van 30 minuten die worden gegeven door speciale gasten Cézanne en Sekai Makoni. Als je wilt deelnemen, registreer dan je reservering; de plaatsen zijn beperkt.

REFLECTIONS (Cézanne)
18:30 – 19 uur

Deze TRAINING is een meeslepende voorstelling die het publiek uitnodigt om mee te gaan op een reis van zelfreflectie. Door middel van geur, muziek en meditatie zal de kunstenaar je begeleiden om te landen in de ruimte en in je lichaam.
De TRAINING vindt plaats in de installatie van Maike Hemmers in 84 STEPS en wordt in het Engels gegeven.
Meld je aan via onderstaande link.

ACTIVE LISTENING WORKSHOP TASTER (Sekai Makoni)
18:30 – 19 uur

Deze TRAINING leidt deelnemers door oefeningen en reflecties om dieper na te denken over de manier waarop we luisteren, zowel individueel als collectief. De sessie gaat dieper in op vragen als: Hoe voelt het om gehoord en echt gehoord te worden? Hoe luisteren we over verschillen heen? En hoe is actief luisteren relevant in de kunstwereld? De training vindt plaats in de installatie van Raja'a Khalid in 84 STEPS. De TRAINING wordt in het Engels gegeven, schrijf je in via de onderstaande link.

De 84 STEPS finissage wordt gevolgd door verfrissingen en een receptie voor de monumentale sculptuur Mama Aisa, in onze Melly bookshop en cantina. Deze tentoonstelling viert de Winti-cultuur en herdenkt de 150e verjaardag van Keti Koti die op 1 juli plaatsvond. Het project wordt gepresenteerd als de 24e editie van Rotterdam Cultural Histories, een samenwerking tussen TENT en Kunstinstituut Melly waarin onze gemeenschappelijke wortels in Rotterdam worden onderzocht.


Namens de medewerkers en kunstenaars zien, we kijken er naar uit je te zien bij Kunstinstituut Melly!

Deelnemers

Curators

Series

Ondersteund door

84 STAPPEN: Frame FinlandGoethe Institut RotterdamIASPISifa (Institut für Auslandsbeziehungen)OUTSET, and Stokroos Foundation
 

Rotterdam Cultural Histories #24: Mama AisaMondriaan Fonds, CBK Rotterdam and Kayden Stone & Ceramics

Verwante items

back