NL EN

SAIT Podium no. 2

Een 16mm filmprogramma met werk van filmmakers die afgelopen jaren bij de filmwerkplaats te gast waren.
Al deze kunstenaars, komende uit de experimentele film hoek, waren/zijn door de filmwerkplaats uitgenodigd om hun expertise middels een workshop en als gastprogram-meur in Rotterdam achter te laten. In dit programma staat hun eigen werk centraal, welk wordt gekenmerkt door een zeer eigen, individuele benadering van hetmedium film.

Gasten filmprogramma

Tony Hill (UK) – Downside Up 16mm, 17 min.
In een adembenemende cirkelende camerabeweging wordt de kijker om een picknickende familie in een engels landschap gevoerd. De film start onder de grasmat en schiet hoger en hoger boven de aarde uit om vervolgens weer naar de aarde terug te keren en op een ander plaats boven te komen. Tot op heden is het een raadsel hoe deze film (technisch) is gemaakt. Tony Hill geeft in september een workshop bij de Filmwerkplaats.

Matt Hulse (UK) Take me home 16mm, 7 min
Een surrealistische hogesnelheids reis door ruimtes, landschappen, gedachtes, texturen en filmtechnieken.

Inger Ilse Hansen (N) – Hus 16mm, 7 min
Een houten huisje in de californische woestijn komt beeld voor beeld tot leven en wordt plank voor plank afgebroken om in gerestylde vorm weer terug te keren. Dit zonder tussenkomst van een zichtbaar persoon.

Martha Colburn (NL/USA) – Cats Amoré 16mm,7 min
Een driftige animatiefilm, gemaakt met collage- en schildertechnieken, waarin pornoactrices door katten worden bezeten.

Kerry Laitala (USA) – Secure the shadow 16mm, 9 min
De vondst van antieke stereoscoop plaatjes uit een medische encyclopedie zette de filmmaakster aan tot een filmische overpeinzing over sterfelijkheid. Diverse optische (her)printtechnieken worden als metafoor ingezet voor ontbinding en lichamelijk verval.

Rebecca Moran (NL/USA) – Patricia Margot 16mm, 7 min
Hoe een issue van Playboymagazine, verschenen op de geboortedag van de filmmaakster haar als jong meisje doen laten geloven in een lotsbestemming als Centerfold. De film is uit louter fotokopien opgebouwd.

Jeff Scher (USA) -Yours 16mm, 4 min
Collage animaties en ingekleurde film, geven een vrolijke psychedelischeteint aan een nostalgisch (film) nummer.

Zie ook www.filmwerkplaats.nl.

Verwante items

back