NL EN

TRAINING: Crisis op afstand beleven

Live


In de nasleep van de verwoestende aardbevingen die Turkije, Syrië en Koerdistan hebben getroffen, en in het verlengde van hun "Living Crisis from a Distance"-bijeenkomsten in 2022, nodigen de kunstenaars Diana Al-Halabi en Hilda Moucharrafieh collega-kunstenaars met verschillende migratieachtergronden en diasporagemeenschappen uit om samen te komen, te delen, te reflecteren en hun ervaringen te kanaliseren in een collectieve sessie tapijten maken. Hoe kunnen we, naast het organiseren van fondsenwervende evenementen, manifestaties en panelgesprekken, als kunstenaars onze vaardigheden en emoties collectief inzetten voor een culturele productie, die gericht is op zichtbaarheid en financiële steun?

De collectief geproduceerde kunstwerken worden op vrijdag 17 maart geveild in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, in samenwerking met Kunstinsituut Melly en Artists in Solidarity NL. Tijdens de veiling worden ook andere kunst- en designobjecten geveild die door kunstenaars zijn geschonken om geld in te zamelen. Alle ingezamelde fondsen zullen rechtstreeks worden gedoneerd aan lokale niet-gouvernementele organisaties die in de regio actief zijn en zich inzetten voor onmiddellijke hulp bij de aardbeving en voor herstel en wederopbouw op de lange termijn.

De collectieve werksessie vindt plaats op zaterdag 11 maart in Kunstinstituut Melly in Rotterdam, en is alleen toegankelijk voor kunstenaars op uitnodiging.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back