NL EN

TRAINING: Mentale overbelasting — Crisis op afstand beleven #2

Live Reserveer tickets

In deze tweede sessie, 'Recepten van zorg', richten we ons op onze meest basale en essentiële overlevingsbehoeften. Voedsel en slaap zijn vaak de eerste die in het gedrang komen in periodes van nood. Daarom fungeert deze sessie als een leidraad om onze behoeften te herkennen en aan anderen kenbaar te maken, zodat onze bondgenoten voor ons kunnen zorgen als onze eigen mogelijkheden afnemen.

De mentale overbelasting: Crisis van een afstand beleven

In deze drievoudige reeks van trainingen nodigen Diana Al-Halabi en Hilda Moucharrafieh je uit om samen te komen om de effecten te delen van ontwrichtend nieuws uit de thuislanden. Revoluties die zich uitstrekken over landsgrenzen en politieke strijd die door ruimte en tijd snijdt. We willen het huidige schuldgevoel van migranten erkennen erkennen door de nadruk te leggen op de diasporische mentale rek in een vreemde omgeving - een plek weg van huis. Welke rol spelen we in een revolutie die de onze is, maar waar we geografisch niet bij aanwezig zijn? Kunnen we het foutieve gevoel van overlevingsschuld inruilen voor een affectieve woede? Welke basisbehoeften worden gecompromitteerd in deze momenten van grote nood? En kunnen we misschien een handreiking opstellen voor onze medestanders om voor ons te zorgen in de verwachte strijd van de toekomst?

Deze reeks van trainingen is speciaal voor gemigreerde groepen en medestanders en kan het beste als reeks worden gevolgd. De spreektaal is Engels, samen met Arabische en Nederlandse vertalingen indien nodig.

We zijn ons ervan bewust dat er mensen zijn die graag aan de TRAINING willen deelnemen, maar die door financiële instabiliteit en zorgen geen ticket kunnen kopen. Laat het ons weten door te mailen naar trainings [​at​] kunstinstituutmelly.nl en wij zorgen voor een gratis ticket en maximaal €20 aan onkosten om naar Kunstinstituut Melly te reizen.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back