NL EN

TRAINING: Mentale overbelasting — Crisis op afstand beleven #3

Live Reserveer tickets

In deze laatste training, Receptoren en Blokkeerders, positioneren we onszelf als wortelloze satellieten die op afstand zweven in vreemde landschappen. Temidden van politieke spanningen spelen we de actieve rol van ontvangers en zenders van het nieuws dat elders gebeurt, wat vaak leidt tot burn-outs en/of overweldigende gevoelens. Deze sessie verkent de strategieën en instrumenten die we kunnen gebruiken om ons te kalmeren en te beschermen tegen de mentale overbelasting.

De mentale overbelasting: Crisis van een afstand beleven

In deze drievoudige reeks van trainingen nodigen Diana Al-Halabi en Hilda Moucharrafieh je uit om samen te komen om de effecten te delen van ontwrichtend nieuws uit de thuislanden. Revoluties die zich uitstrekken over landsgrenzen en politieke strijd die door ruimte en tijd snijdt. We willen het huidige schuldgevoel van migranten erkennen erkennen door de nadruk te leggen op de diasporische mentale rek in een vreemde omgeving - een plek weg van huis. Welke rol spelen we in een revolutie die de onze is, maar waar we geografisch niet bij aanwezig zijn? Kunnen we het foutieve gevoel van overlevingsschuld inruilen voor een affectieve woede? Welke basisbehoeften worden gecompromitteerd in deze momenten van grote nood? En kunnen we misschien een handreiking opstellen voor onze medestanders om voor ons te zorgen in de verwachte strijd van de toekomst?

Deze reeks van trainingen is speciaal voor gemigreerde groepen en medestanders en kan het beste als reeks worden gevolgd. De spreektaal is Engels, samen met Arabische en Nederlandse vertalingen indien nodig.

We zijn ons ervan bewust dat er mensen zijn die graag aan de TRAINING willen deelnemen, maar die door financiële instabiliteit en zorgen geen ticket kunnen kopen. Laat het ons weten door te mailen naar trainings [​at​] kunstinstituutmelly.nl en wij zorgen voor een gratis ticket en maximaal €20 aan onkosten om naar Kunstinstituut Melly te reizen.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back