NL EN

TRAINING: Mentale overbelasting — Crisis op afstand beleven #1

Live Reserveer tickets

In deze eerste sessie, "Het delen en in kaart brengen van reizende gebaren van protest", zullen we ingaan op diasporische ervaringen in het buitenland, ten tijde van politieke strijd in het thuisland. Door choreografieën van protesten vast te leggen, belichten we de manieren waarop we ons nog steeds actief voelen door middel van verre vormen van verzet.

De mentale overbelasting: Crisis van een afstand beleven

In deze drievoudige reeks van trainingen nodigen Diana Al-Halabi en Hilda Moucharrafieh je uit om samen te komen om de effecten te delen van ontwrichtend nieuws uit de thuislanden. Revoluties die zich uitstrekken over landsgrenzen en politieke strijd die door ruimte en tijd snijdt. We willen het huidige schuldgevoel van migranten erkennen erkennen door de nadruk te leggen op de diasporische mentale rek in een vreemde omgeving - een plek weg van huis. Welke rol spelen we in een revolutie die de onze is, maar waar we geografisch niet bij aanwezig zijn? Kunnen we het foutieve gevoel van overlevingsschuld inruilen voor een affectieve woede? Welke basisbehoeften worden gecompromitteerd in deze momenten van grote nood? En kunnen we misschien een handreiking opstellen voor onze medestanders om voor ons te zorgen in de verwachte strijd van de toekomst?

Deze reeks van trainingen is speciaal voor gemigreerde groepen en medestanders en kan het beste als reeks worden gevolgd. De spreektaal is Engels, samen met Arabische en Nederlandse vertalingen indien nodig.

We zijn ons ervan bewust dat er mensen zijn die graag aan de TRAINING willen deelnemen, maar die door financiële instabiliteit en zorgen geen ticket kunnen kopen. Laat het ons uiterlijk 24 uur van te voren weten door te mailen naar trainings [​at​] kunstinstituutmelly.nl en wij zorgen voor een gratis ticket en maximaal €20 aan onkosten om naar Kunstinstituut Melly te reizen.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back