NL EN

Masterclass: minimal versus MAXIMAL,,,,,Fighttt to the Deathh!!!!

In het kader van de tentoonstelling GesammttkkunnsttMeshuggahhLaandtttt, een solotentoonstelling met performer, geluids- en beeldend kunstenaar Charlemagne Palestine, presenteert Witte de With een masterclass door de kunstenaar.

In zijn masterclass zal Charlemagne Palestine de dichotomie verkennen die sinds zijn begin als kunstenaar de kern vormt van zijn meer dan vier decennia durende carrière: een maximalistische attitude in tijden van minimalisme. De kunstenaar leidt deelnemers van de masterclass langs een oeuvre vol intuïtieve en non-conformistische artistieke acties, bestaand uit combinaties van het fysieke, het relationele en het temporele in objecten, performance, geluid en ruimte.

De tentoonstelling GesammttkkunnsttMeshuggahhLaandtttt presenteert diverse werken van de kunstenaar, waaronder vroege videowerken, sculpturen, schilderijen, installaties en geluidsopnames. Charlemagne Palestine werkt vanuit een zeer persoonlijk universum van rituelen, bedwelming en sjamanisme. In de afgelopen vier decennia werkte de kunstenaar met een scala aan media om experimentele muzikale composities, fysieke performances en, in latere jaren, beeldend werk te creëren dat gekenmerkt wordt door speelgoedbeesten.

Volg Charlemagne Palestine in een bijzonder en intiem avontuur door zijn persoonlijke MAXIMALISTISCHE wereld. De masterclass is open voor studenten, kunstenaars, en anderen professionals in de beeldende- en podiumkunst.

Om kaarten te bestellen kunt u hier klikken.

Deze masterclass is gerealiseerd in samenwerking met de Master of Fine Art van het Piet Zwart Institute.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back