NL EN

From Mapping to Navigating - And Back Again

In deze workshop bespreken Julieta Aranda en Doreen Mende het verband tussen dingen in kaart brengen en navigeren, twee verschillende maar vaak verwarde concepten die de toekomst beïnvloeden. De sessie zal een uitwerking zijn van het idee dat mapping en navigatie twee posities of plaatsen zijn waarvandaan we kunnen kijken naar de toekomst: Wat zijn deze plaatsen precies en waar zijn ze? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wat zijn hun concrete grenzen?

Futurosity Summit

De Summit vormt het brandpunt van het Futurosity project – onderdeel van Rotterdam viert de stad! – en biedt een tweedaags programma met lezingen, workshops, tours en debatten door kunstenaars, schrijvers en denkers met een scherpe blik op de toekomst. Naast de Keynote lezing van Douglas Coupland samen met Shumon Basar, zijn er bijdragen van Max Dovey & Manetta Berends, Helen Hester, Charlie Koolhaas, Dennis Muñoz Espadiña, Willem Schinkel, Lukas Simonis, Elfie Tromp, Tommy Ventevogel en Liesbeth van Zoonen.

Klik hier voor het gehele programma.

Kunstblock is de naam van het samenwerkingsverband van kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie. Futurosity is onderdeel is van Rotterdam viert de stad! (kijk voor het volledige programma op www.rotterdamviertdestad.nl) en wordt ondersteund door The Art of Impact.

Deelnemers

Verwante items

back