NL EN

TRANSITIE: Keynote door Silvia Federici

In september van dit jaar heropenen we MELLY via een TRANSITIE-programma. We vragen ons af wat het betekent om weer samen te zijn, op afstand, in MELLY? Hoe navigeren we en delen we onze gedachten, ideeën en gevoelens samen en los van elkaar?

De TRANSISITE-serie eindigt met een online KEYNOTE van onderzoeker, docent en activiste Silvia Federici, gevolgd door een Q&A gemodereerd door curator iLiana Fokianaki.

KEYNOTE
Silvia Federici
"Corona Virus. Een gezondheidscrisis of een politieke crisis?

[figure keynote_silvia_video]

In haar presentatie onderzoekt Federici hoe het institutionele beleid heeft bijgedragen aan de Covid-19 pandemie. Ze bespreekt ook de herstructurering van de internationale economie die de crisis in de hand werkt, en hoe vrouwen in de hele wereld hierop reageren. Ze stelt dat de pandemie aantoont dat dit sociaal-economisch systeem niet duurzaam is en dringt erop aan om infrastructuren te creëren die ons in staat stellen om de samenleving in de richting van de opbouw van een gemeenschappelijk goed te sturen.

Silvia Federici is emerita en docent aan de Universiteit van Hofstra en staat bekend om haar onderzoek en activisme op het snijvlak van vrouwen-, anti-kapitalistische en anti-koloniale strijd. Haar publicaties omvatten ‘Caliban and the Witch: Women, the Body and Primitive Accumulation’ (1998) en ‘Witches, Witch-Hunting and Women’ (2018).

Deze KEYNOTE wordt gemodereerd door iLiana Fokianaki, criticus, curator en directeur van State of Concept in Athene. Het programma valt samen met een solotentoonstelling van nieuw werk van Kapwani Kiwanga, samengesteld door Fokianaki. Fokianaki's deelname wordt bovendien ondersteund door Het Nieuwe Instituut, in samenhang met de lezingenreeks 'GOSSIPS', een project in dialoog met het schrijven van Federici.

De serie KEYNOTE is een nieuw maandelijks platform in Rotterdam om in gesprek te komen en na te denken. Elke KEYNOTE vindt plaats op vrijdagavond in MELLY, en online, met aandacht voor de stem van kunstenaars en manieren van 'sense making' in de kunst en onze maatschappij.

Deelnemers

Ondersteund door

De activiteiten in MELLY worden ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Verwante items

back