NL EN

KEYNOTE door Trevor Paglen: Machine Visions

Wees welkom tijdens de KEYNOTE van kunstenaar, onderzoeker en MacArthur Genius Grant begunstigde Trevor Paglen, gevolgd door een Q&A gemodereerd door onze directeur Sofía Hernández Chong Cuy.

KEYNOTE
Trevor Paglen
Machinevisies: Kunstmatige intelligentie, technologie en kracht.

Trevor Paglen is een kunstenaar, onderzoeker en schrijver die door Guardian journalist Sean O'Hagan wordt gevierd als 'een van de meest conceptueel avontuurlijke politieke kunstenaars van dit moment'. Zijn werk omvat onderwerpen als staatstoezicht, datapolitiek, experimentele geografie, onderzoeksjournalistiek, beeldmaken, beeldhouwen, schrijven en techniek. Zijn belangrijkste aandachtspunten zijn het leren zien van het historische moment waarin we leven en het ontwikkelen van de middelen om ons een alternatieve toekomst voor te stellen.

In 2019 resulteerde Paglens project 'ImageNet Roulette', ontwikkeld samen met onderzoeker Kate Crawford, in meer dan 400 categorieën en 600.000 beelden die uit de ImageNet database werden gezuiverd nadat hun machinaal getrainde tags problematisch en in veel gevallen bizar bleken te zijn. In het kielzog van de virale impact van dit project bespreekt Paglen's KEYNOTE-lezing Machine Visions de toenemende betekenis van kunstmatige intelligentie en machinevisie, evenals de relaties tussen technologie en kracht.

De KEYNOTE serie is een nieuw maandelijks platform in Rotterdam om samen te komen in gedachten en gesprekken. Elke KEYNOTE vindt plaats op vrijdagavond in MELLY en online, waarbij de stem van kunstenaars en manieren van 'sense making' in de kunst en onze maatschappij centraal staan.

[figure keynote_trevor_paglen_video]

Deelnemers

Ondersteund door

De activiteiten in MELLY worden ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Verwante items

back