NL EN

Zonder titel

In het project Zonder titel komen programmadoelstellingen op het gebied van tentoonstellingen en educatie samen. Met steeds wisselende kunstinstallaties en activiteiten, evenals een boekhandel en een initiatief voor collectief leren, is dit langlopende project voortdurend in beweging. Zonder titel werd in mei 2018 geopend in de zaal op de nu gratis toegankelijke begane grond. Het project is als een matroesjka-pop, waarbij het ene werk een ander omvat, met daarbinnen weer een ander werk, enzovoorts. Om deze veelgelaagde ervaring over te dragen maakt Zonder titel gebruik van verscheidene presentatievormen. De afzonderlijke tentoonstellingen wisselen in verschillend tempo en nodigen uit tot diverse vormen van kunstbeleving.

Zo kreeg Federico Herrero de opdracht om een ruimtevullende muurschildering te maken. Muebles Manuel werd gevraagd voor het meubilair: tafels en stoelen, boekenplanken en twee vitrinekasten, elk bedoeld voor een project dat wisselt per tentoonstellingsseizoen. De ene vitrine toont een actueel of nieuw project van een kunstenaar of curator, de andere een keuze uit het rijke tentoonstellingsarchief van Witte de With, met de nadruk op sociale kunstprojecten.

Iedere maand groeit het aanbod van de boekhandel met een thematische selectie, samengesteld door het team van Witte de With of een genodigde. De inventaris omvat daarnaast publicaties over kunstenaars uit het tentoonstellingsprogramma en eigen uitgaven van Witte de With. Ook TENT en CBK Rotterdam selecteren publicaties, steeds met een duidelijke link met de stad Rotterdam.

Zonder titel is eveneens de locatie voor evenementen en publieksprogramma's, die hoofdzakelijk plaatsvinden in het weekend. Zie de online agenda voor het volledige programma. Onder het genot van een drankje wordt hier gelegenheid geboden om je op een laagdrempelige manier te verhouden tot hedendaagse kunst en cultuur. Het is een plek om ideeën uit te wisselen, in gesprek te gaan en waar betekenisvolle ontmoetingen plaatsvinden.

In de herfst van 2018 start een werk-leertraject voor Rotterdamse jongeren, met cursussen variërend van kunstgeschiedenis tot evenementenorganisatie en bedrijfskunde. Via een wervingsprogramma zal een team worden samengesteld om deze activiteiten in het kader van Zonder titel te organiseren, in samenwerking met de staf van Witte de With. Zonder titel is tentoonstellingszaal én klaslokaal, boekhandel én café. Dit maakt de ruimte tot een epicentrum voor collectief leren.

[figure timelapse_federico_herrero]

Deelnemers

Curators

Ondersteund door

Het Mondriaan Fonds droeg middels het experimenteerregelement bij aan het honorarium van de kunstenaars.
Goethe-Institut

Verwante items

back