NL EN

GESPREK met Nato Thompson: Cultuur als wapen

[figure talk_nato_thompson]

Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL) en Studium Witte de With presenteren Culture as Weapon, een Keynote Lezing door Nato Thompson.

In zijn lezing zal Nato Thompson, curator, schrijver en artistiek directeur van Philadelphia Contemporary, presenteren uit zijn boek Culture as Weapon: The Art of Influence in Everyday Life. Hij zal ingaan op de groeiende rol van affect in een verscheidenheid aan industrieën – van liefdadigheidsinstellingen tot counterinsurgency-modellen in het leger tot hedendaags vastgoed. In zijn keynote zal hij bespreken hoe het landschap van strategisch ingezette menselijke emotie directe implicaties heeft voor de praktijk van kunstenaars en activisme. Naderhand zullen beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk en componist Merlijn Twaalfhoven in gesprek gaan met Nato Thompson, als respondenten van de Keynote.

Dit evenement wordt georganiseerd door RASL Events, Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst, in samenwerking met Master Fine Art Piet Zwart Institute, als aftrap voor het nieuwe academisch jaar voor de studenten van de betrokken instellingen – Erasmus Universiteit Rotterdam, Codarts Rotterdam en Willem de Kooning Academy Rotterdam – maar zal ook toegankelijk zijn voor anderen. Tickets via de ticketlink.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back