NL EN

GESPREK: RADIO, TECHNO, FOSSIEL

Experimenteel publicatieplatform oneacre.online manifesteert fysiek in Untitled, de tentoonstellingsruimte op de begane grond van Witte de With, met de presentatie van een nieuwe publicatie van Eline Benjaminsen en Sophie Dyer. Met een gastbijdrage van Sasha Engelmann, docent in GeoHumanities aan de Royal Holloway Universiteit van Londen, die zal reageren op het werk van Benjaminsen en Dyer.

Wat begon als een foto van de techno-geografieën van de aarde, is nu gestructureerd door de elektromagnetische omstandigheden van de planeet. Een afbeelding die wordt gedragen door radiogolven. Een anti-patroon, een fossiel.
 
Bij 0,2 Hz luisteren wetenschappers in het Finse Noordpoolgebied naar zeer lage frequenties die industriële, militaire en kosmische activiteit indexeren. Op 3 - 30 GHz komen de radio-relais van financiële handelaren samen en concurreren ze om zichtlijnen in de Franse haven van Calais. Op 2,4 GHz test een NGO (non-gouvernementele organisatie) Wi-Fi-kits voor gebruik in Europese vluchtelingenkampen en voor reddingsvaartuigen op zee. Dit is een politiek van radio. Een parallelle draadloze wereld, gemoduleerd door intergouvernementele verdragen, bedrijfsmonopolies, ionosferische omstandigheden en de radio-actieve cycli van onze zon.

Dit evenement is onderdeel van Kunstavond XL.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back