NL EN

SENSORY TOUR: Voor blinden en slechtzienden

Live Reserveer tickets

Doe mee met een rondleiding door de tentoonstelling My Oma, speciaal georganiseerd voor blinden en slechtzienden.

Sensory Tours

Terwijl de meeste tentoonstellingen visueel gericht zijn en kunstbeleving primair via het kijken plaatsvindt, streven onze tentoonstellingen ernaar om een ervaring te bieden die alle zintuigen aanspreekt. Ze combineren ruimtelijke opzet, diverse media en kunstwerken om een alomvattende sensatie te creëren. Echter, niet iedereen kan op deze wijze van kunst genieten, door zowel zichtbare als onzichtbare beperkingen.

Onze nieuwe serie Sensory Tours is ontworpen om deze uitdaging aan te gaan. We focussen ons op één zintuig per keer. Tijdens de My Oma tentoonstelling leiden kunstdocenten met expertise op het gebied van toegankelijkheid speciale rondleidingen voor mensen met speciale behoeften.

De Sensory Tours zijn speciaal ontwikkeld voor:

• Blinden en slechtzienden
• Doven en slechthorenden
• Ouderen
• Mensen met onzichtbare beperkingen, zoals hooggevoeligheid of die snel overprikkeld zijn

Van januari tot april 2024 zal elke maand een van deze speciale rondleidingen plaatsvinden, in totaal vier gedurende de duur van de tentoonstelling. De rondleidingen voor blinden en slechtzienden zullen geleid worden door de ervaren art mediators Roos Wijma en Lisa Diederik. Deze rondleidingen zijn alleen in het Nederlands.

Series

Verwante items

back