NL EN

A Mic of One's Own: Rites of Passage

Live Reserveer tickets

Een nieuwe editie van A Mic of One's Own, een serie samenwerkingen tussen Kunstinstituut Melly en The Writer's Guide (to the Galaxy)! Deuren openen om 18:30 en het evement begint om 19 uur.

Het thema van deze editie, Rites of Passage (rituelen of ervaringen die een belangrijke mijlpaal of verandering in iemands leven markeren) is beïnvloed door de tentoonstelling Still Shifting, Mother Field van kunstenaar Jennifer Tee (momenteel te zien in Melly!). Een centraal element van Jennifer Tee's tentoonstelling is haar Tampan Tulip serie. Het is een serie collages gemaakt van geperste tulpenblaadjes, met motieven ontleend aan Tampan weefsels (een soort textiel dat voorkomt in de Lampung regio in het zuiden van Sumatra). Deze Tampans werden uitgewisseld tijdens belangrijke overgangsrituelen en de motieven omvatten vaak een schip met menselijke zielen, dieren en plantachtige vormen in beweging naar het hiernamaals: verwijzingen die diasporaverhalen, migratie en de levensboom in relatie tot genealogie en afstamming verkennen.

Ben je schrijver, dichter, spoken word artiest of songwriter en wil je een tekst over overgangsrituelen schrijven en delen? Het kan een persoonlijk stuk zijn over je eigen coming-of-age rituelen, een essay over verschillende culturele vieringen, of gewoon een grappig verhaal over een vreselijke bruiloft. Aanmelden kan tot 28 april. Wil je gewoon komen luisteren? Vraag dan hier je gratis kaartje aan.

Met deze sessies willen we een veilige ruimte creëren om intieme verhalen te delen. Om dat te waarborgen verwachten we dat alle deelnemers elkaars privacy en kwetsbaarheid respecteren.

——

Jessy Koeimans werkzaamheden op het gebied van collectief leren maken deel uit van het gemeenschappelijke karakter van dit evenement en hiermee brengt ze Writer's Guide to the Galaxy en hun serie A Mic of One's Own naar onze multifunctionele ruimte MELLY op de begane grond. Deze boekwinkel, café en ontmoetingsruimte is ontwikkeld met onze filosofie van collectief leren in gedachten.

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back