NL EN

Benefietavond 2014

[figure Benefit Evening 2014 2]

Op 2 oktober 2014 vond de jaarlijkse Benefietavond van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats aan boord van het SS Rotterdam, het historische schip van de Holland-Amerika lijn. De avond bood een keynote speech van de filantropische verzamelaar Francesca von Habsburg, oprichter en voorzitter van Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TBA21, Wenen) en een performance van electroclash zangeres Peaches. De veiling van 23 hedendaagse kunstwerken van kunstenaars als Pierre Bismuth, Michael Dean, Joep van Lieshout, Isaac Julien, Falke Pisano, AA Bronson & Ryan Brewer, Mark Manders, Olaf Nicolai en Lee Kit werd geleid door Jop Ubbens, Chairman en Auctioneer bij Christie’s Amsterdam.

Meer dan 160 gasten – verzamelaars, kunst professionals en andere betrokkenen- waren aanwezig om Witte de With en de Appel te ondersteunen. Defne Ayas, directeur van Witte de With Center for Contemporary Art zei: “Deze avond is de vierde maal dat Witte de With en de Appel zich gezamenlijk inzetten om private investeringen in de kunst voor de lange termijn te stimuleren. Het was een avond met een intiem gezelschap van begunstigers van onze instituten, waaruit duidelijk het belang van filantropie en de culturele ecologie spreekt, waar de avond vanaf het begin door geïnspireerd is.”

Samenwerking in 2015

Witte de With en de Appel bundelen regelmatig hun krachten bij projecten en zullen dit volgend jaar blijven doen, als beide instituten hun jubileum vieren: Witte de With bestaat dan 25 jaar en de Appel viert haar 40-jarig bestaan. Naast projecten op het gebied van financiële duurzaamheid werken de Appel en Witte de With aan diverse programma’s, zoals de spoedcursus hedendaagse kunst KUNST NU en de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. In 2015 zal de Benefietavond plaatsvinden op donderdag 8 oktober 2015.

[figure Benefit Evening 2014 3]

Verwante items

back