NL EN

Benefietavond 2015

Op donderdag 8 oktober 2015 vond de jaarlijkse Benefietavond van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats, bij Undercurrent in Amsterdam.

Deze Benefietavond – bedoeld om particuliere financiering voor toekomstige tentoonstellingen, publieke programma’s en publicaties te stimuleren – stond in het teken van de jubilea van beide instellingen: vijfentwintig jaar Witte de With Center for Contemporary Art en veertig jaar de Appel arts centre. Meer dan 170 gasten – verzamelaars, kunst professionals, kunstenaars en andere weldoeners – waren aanwezig om beide instituten te ondersteunen.

Enkele onderdelen van de avond, gemodereerd door Lucas de Man, waren een lezing van kunstenaar Ahmet Öğüt: “Artifact (hereafter referred to as the work of art)” en een veiling die wederom onder leiding stond van Christie’s Amsterdam. De veiling bevatte werken die gedoneerd waren door de volgende kunstenaars: Remco Torenbosch, Ni Haifeng, Rossella Biscotti, Femke Herregraven, Narcisse Tordoir, Willem de Rooij, Haegue Yang, Rory Pilgrim en Michael Portnoy.

Voor het eerst werden bieders in de gelegenheid gesteld om bepaalde items te ‘adopteren’, zoals een publicatie, of een deelnemer aan het Curatorial Programme van de Appel arts centre. De gasten zaten aan tafels die speciaal voor de Benefietavond waren ingericht door David Jablonoswki, Vanessa Disler en Kelly Schacht.

Dit jaar bundelden Witte de With en de Appel voor het eerst hun krachten met het online veilinghuis Paddle8. Deze Benefietveiling was de primeur van Paddle8 in Nederland.

[figure Benefit Evening 2015 2]

[figure Benefit Evening 2015 3]

[figure Benefit Evening 2015 4]

[figure Benefit Evening 2015 5]

Verwante items

back