NL EN

KUNST NU 2015

Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre bieden voor het derde jaar op rij een zesdelige spoedcursus hedendaagse kunst aan. De cursus vindt dit najaar plaats op woensdagavonden bij Witte de With en start op 16 september. De voertaal is Nederlands.

KUNST NU zorgt ervoor dat je in korte tijd en op een aangename manier inzicht krijgt in de voorgeschiedenis en context van de beeldende kunst op basis van feiten, voorbeelden en interessante anekdotes. De cursus biedt heldere informatie en duiding over actuele tendensen in de hedendaagse kunst. De focus ligt op beeldende kunst sinds de jaren zestig tot heden, en de aanpak is niet chronologisch maar thematisch: de cursus gaat uit van concepten en vragen die nu een rol spelen in de hedendaagse kunst– en tentoonstellingspraktijk.

De sprekers zijn professionals – critici, museumdirecteuren en tentoonstellingsmakers – die de kunst niet van een afstand beschouwen maar er deel van uitmaken. Zij volgen nieuwe artistieke ontwikkelingen op de voet en maken u deelgenoot van hun inzichten, voorkeuren en insider-kennis. KUNST NU is er voor iedereen die buitensporig nieuwsgierig is en wil weten wat er momenteel in de beeldende kunst speelt.

Overzicht van de KUNST NU lessen

1. Kunst & Idee

Phillip van den Bossche, directeur Mu.ZEE Oostende, België
16 september 2015

2. Kunst & TV

Bart Rutten, curator Stedelijk Museum Amsterdam
30 september 2015

3. Kunst & Technologie

Juha van’t Zelfde, schrijver/curator, artistiek directeur Lighthouse Brighton
14 oktober 2015

4. Kunst & Verf

Berend Strik, beeldend kunstenaar
28 oktober 2015

5. Kunst & Kritiek

Janneke Wesseling, Kunstcriticus bij NRC Handelsblad
11 november 2015

6. Kunst & Geld

Olav Velthuis, professor aan de Universiteit van Amsterdam
25 november 2015

Netwerk

Verwante items

back