NL EN

KUNST NU 2017

KUNST NU, een spoedcursus hedendaagse kunst georganiseerd door Witte de With Center for Contemporary Art en De Appel, gaat in september weer van start. In 2017 wordt stilgestaan bij actuele thema’s als ‘Kunst en Activisme’ en ‘Kunst en Ecologie' De sprekers zijn o.a. Nathalie Hartjes, Quinsy Gario en Ingrid Commandeur.

KUNST NU zorgt ervoor dat je in korte tijd en op een aangename manier inzicht krijgt in de voorgeschiedenis en context van de beeldende kunst op basis van feiten, voorbeelden en interessante anekdotes. De cursus biedt heldere informatie en duiding over actuele tendensen in de hedendaagse kunst. De aanpak is niet chronologisch maar thematisch: de cursus gaat uit van concepten en vragen die nu een rol spelen in de hedendaagse kunst– en tentoonstellingspraktijk.

De sprekers zijn professionals – kunstenaars, kunstcritici en tentoonstellingsmakers – die de kunst niet van een afstand beschouwen maar er deel van uitmaken. Zij volgen nieuwe artistieke ontwikkelingen op de voet en maken je deelgenoot van hun inzichten, voorkeuren en insider-kennis. KUNST NU is er voor iedereen die buitensporig nieuwsgierig is en wil weten wat er momenteel in de beeldende kunst speelt.

Prijs: € 250,- (€ 40,- korting voor leden van Club Witte de With)

Aanmelden? Laat het ons weten door een mail te sturen aan reservations [​at​] wdw.nl.

Programma

Cursuslocatie: Witte de With Center for Contemporary Art
Tijden: 19:00 - 21:00 uur

Kunst en massacultuur

Nathalie Hartjes
Directeur MAMA
Dinsdag 12 september 2017

Kunst en postkolonialisme

Sara Blokland
Kunstenaar
Dinsdag 26 september 2017

Kunst en technologie

Arie Altena
Redacteur V2_ en Sonic Acts
Dinsdag 10 oktober 2017

Kunst en activisme

Quinsy Gario
Kunstenaar & activist
Dinsdag 24 oktober 2017

Kunst en ecologie

Zippora Elders
Curator & kunsthistoricus
Dinsdag 7 november 2017

Kunst en kritiek

Ingrid Commandeur
Kunstcriticus
Dinsdag 21 november 2017

KUNST NU is ook te volgen bij De Appel in Amsterdam. De cursusdagen daar zijn: 14 en 28 september, 12 en 26 oktober en 9 en 23 november.

Netwerk

Verwante items

back