NL EN

KUNST NU 2016

KUNST NU, een zesdelige spoedcursus hedendaagse kunst georganiseerd door Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre, gaat in september weer van start. In 2016 wordt onder meer stilgestaan bij thema’s als 'Kunst & Technologie,' 'Kunst & Verf’ en ‘Kunst & Performance.’ De sprekers zijn o.a. Juha van ’t Zelfde, Marc Mulders en Olav Velthuis.

KUNST NU zorgt ervoor dat je in korte tijd en op een aangename manier inzicht krijgt in de voorgeschiedenis en context van de beeldende kunst op basis van feiten, voorbeelden en interessante anekdotes. De cursus biedt heldere informatie en duiding over actuele tendensen in de hedendaagse kunst. De aanpak is niet chronologisch maar thematisch: de cursus gaat uit van concepten en vragen die nu een rol spelen in de hedendaagse kunst– en tentoonstellingspraktijk.

De sprekers zijn professionals – kunstenaars, museumdirecteuren en tentoonstellingsmakers – die de kunst niet van een afstand beschouwen maar er deel van uitmaken. Zij volgen nieuwe artistieke ontwikkelingen op de voet en maken je deelgenoot van hun inzichten, voorkeuren en insider-kennis. KUNST NU is er voor iedereen die buitensporig nieuwsgierig is en wil weten wat er momenteel in de beeldende kunst speelt.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten door een mail te sturen aan reservations [​at​] wdw.nl.

Prijs: € 250,- (€ 40,- korting voor Club Witte de With leden)

Programma

De cursusavonden in 2016 vinden bij Witte de With plaats op de donderdag.

Kunst & Het Hedendaagse

Yoeri Meessen
Associate Director of Education & Public Affairs, Witte de With, Rotterdam
15 september 2016

Kunst & Massacultuur

Nathalie Hartjes
Directeur MAMA, Rotterdam
29 september 2016

Kunst & Technologie

Juha van 't Zelfde
Artistiek directeur Lighthouse, Brighton
13 oktober 2016

Kunst & Taal

Nicoline van Harskamp
Kunstenaar
27 oktober 2016

Kunst & Verf

Marc Mulders
Kunstenaar
10 november 2016

Kunst & Geld

Olav Velthuis
Associate Professor bij het departement Sociologie, Universiteit van Amsterdam
24 november 2016

De avonden bij de Appel arts centre in Amsterdam vinden plaats op 13 en 27 september, 11 en 25 oktober en 8 en 22 november.

Netwerk

Verwante items

back