NL EN

KEYNOTE: Lisa Appignanesi in gesprek met Vivian Sky Rehberg

Online Reserveer tickets

Kom naar een online KEYNOTE met schrijver, romanschrijver en historica van de psychiatrie Lisa Appignanesi. Ze zal in gesprek gaan met schrijver, onderzoeker en pedagoge Vivian Sky Rehberg. Het evenement is de tweede in de serie 2021/2022 KEYNOTES en vindt plaats in samenwerking met de KABK Master of Artistic Research.

Meld u aan via de link hierboven om deel te nemen aan de webinar op Zoom en stel vragen tijdens de Q&A, of kijk om 18 uur via deze website naar de livestream!

Aandacht geven: Vrouwen, Psyche en de Zintuigen

Lisa Appignanesi OBE is o.a. voormalig voorzitter van het Freud Museum in Londen en English PEN en auteur van talrijke fictie- en non-fictiewerken waaronder Mad Bad and Sad: A History of Women and the Mind Doctors from 1800. Deze speciale editie in de KEYNOTE-serie vindt plaats in het kader van de tentoonstelling 84 STAPPEN, die een jaar lang loopt en waarin aandacht is voor geestelijke gezondheid, feminisme en de manier waarop ruimtes zorg dragen voor sociale spanningen of deze juist creëren.

Het sleutelwoord 'aandacht' zal de leidraad van de avond zijn. Wat is de betekenis van aandacht binnen geschiedenissen van de psychoanalyse, en de specifieke framing van de zogenaamde waanzin van vrouwen? Hoe kan aandacht worden beschouwd in de vaak onbetaalde vormen van 'zorg' die vrouwen verlenen? Hoe speelt afleiding een rol in de huidige 'aandachtseconomie', geconditioneerd door online platforms, anonimiteit en reactiviteit? En ten slotte, hoe kunnen we terugkeren naar aandacht in de manier waarop kunst wordt ervaren?

De KEYNOTE serie is een platform in Rotterdam om samen te komen in gedachten en gesprekken. Elke KEYNOTE vindt plaats op vrijdagavond en nodigt uit tot het leveren van bijdragen over belangrijke publieke onderwerpen. Het tweede KEYNOTE seizoen verkent de relatie tussen kunst en therapie, of therapeutische esthetiek, en vindt plaats in samenwerking met academische en educatieve partners in Rotterdam en Nederland.

Deelnemers

Series

Verwante items

back