NL EN

As Radical as Reality Itself?

Het recht op meningsuiting, of meer specifiek de eeuwenoude vraag; wie krijgt de kans om te spreken, voor wie en waarom, wordt opnieuw geplaagd door verschillende vormen van sociale, politieke en economische sancties. Een delegatie van schrijvers, artiesten en redacteuren uit verschillende disciplines zal twee schijnbaar tegenstrijdige vormen van verslaglegging aan elkaar koppelen, traditionele nieuwsjournalistiek en het theater, om zo een beeld te schetsen van de impact van feitelijke dan wel poëtische spreekvormen op het publiek. De sessie vertrekt vanuit Witte de Withs culturele platform WdW Review (online en in druk), met lezingen uit de verschillende secties en een gesprek tussen de oprichters van WdW Review, Defne Ayas en Adam Kleinman, de redacteur van de Moscow Desk, Natalia Antonova; en curator en onderzoeker Antonia Majaca.

Dit event is georganiseerd door Witte de With als reactie op de uitnodiging van Creative Time en is onderdeel van ON HOMELANDS AND THE STATELESS AS THE WORLD TILTS RIGHT.

Over het symposium

Creative Time en Fast Forward Festival organiseren samen in Athene On Homelands and the Stateless as the World Tilts Right, een internationaal symposium dat de uitdagingen onderzoekt waarmee kunstenaars en activistische gemeenschappen onder de huidige economische en politieke omstandigheden te maken hebben.

Het symposium brengt vertegenwoordigers van culturele organisaties van over de hele wereld samen met lokale initiatieven (Noord-Amerika, Zuidoost-Azië, Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Europa, Zuid-Azië, Zuid-Afrika, Griekenland). De vertegenwoordigers nodigen kunstenaars, activisten, maatschappelijk werkers en academici uit om kritische, praktijkgerichte perspectieven op kunst en politiek met elkaar te delen zoals zij die ervaren in hun regio.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back