NL EN

Copy this: a night of un-creativity at an art space

Ben je een kunstenaar en ben je er klaar mee creatief te moeten zijn?
Ben je een student en ben je moe van de verwachting om onderzoeksleemtes te moeten vullen?
Ben je een schrijver en heb je het gehad om telkens met nieuw materiaal te moeten komen?

Kopiëren is een handeling die vaak als verboden wordt opgevat. Verwant aan plagiaat, of beschermd door auteursrechtwetten, wordt kopiëren gezien als een inbreuk op eigendom en de creativiteit van individuen. Moeten deze negatieve perspectieven op kopiëren worden bijgewerkt? Hoe kan kopiëren opnieuw worden begrepen als een creatieve en stimulerende daad? Met een selectie van gastbijdragen waar je vanaf kunt kopiëren, hebben we een avond met copy-paste-activiteiten, discussies en misschien zelfs wat creativiteit.

De groep voorheen bekend als Class of ’18 presenteert een avond van gevierde noncreativiteit en onbeperkt kopiëren, waar we je hopen te mogen verwelkomen. Met gastbijdragen van Dušan Barok, Roland van Dierendonck, Lucas Evers en Céline Manz.

Over De groep voorheen bekend als Class of ’18

(De groep voorheen bekend als) Class of ’18 is een peer-to-peer gedreven educatief initiatief en is onderdeel van Studium Witte de With. Elk jaar onderzoekt een selecte groep studenten van partnerinstellingen gezamenlijk de mogelijkheden van kunst en kunsteducatie om een brug te slaan tussen het werkveld en de curricula in het hoger onderwijs. In reactie op het programma van Witte de With ontwikkelen de deelnemers een eigen programma rond centrale vraagstukken, door en voor studenten.

De groep voorheen bekend als Class of ‘18 bestaat uit: Marjolijn van den Berg (Piet Zwart Institute), Sophie Mak-Schram (Leiden University), Giulia Notarpietro (Erasmus University College), Esther Schaminée (AKV | St. Joost Breda), Damiët Schneeweisz (Leiden University College), Szu-Yi Wang (Piet Zwart Institute), June Yu (KABK The Hague).

Deelnemers

Verwante items

back