NL EN

FORUM: Altered States | Keynote & Performance

Online

In verband met het Coronavirus zal het FORUM: Altered States nu alleen plaatsvinden op zaterdag 11 december. Het KEYNOTE programma zal live gestreamd worden via onze website, Youtube en Facebook. Eerder geboekte tickets zullen worden terugbetaald.

Het FORUM: 'Altered States' valt samen met de lancering van de gelijknamige nieuwe poëziebloemlezing van Ignota Books, waarin de actuele vraag wordt gesteld: kunnen veranderde toestanden veranderde werelden voortbrengen? Het middagprogramma bestaat uit een online programma van zang en beeldstudie, culminerend in een keynote lezing door dichter en essayist Anne Boyer.

SCHEMA

- 14:30 Cora Schmeiser, zanguitvoering van Hildegard van Bingnen
- 15:00 Lisa Tan, DODGE AND BURN, 2017-2020 JULI 4
- 15:30 Anne Boyer, KEYNOTE met vraag en antwoord door Mia You

The Fallen Angel of the Senses
On angelic mediation, unthinkable sensoriums, and the information damaged world.

Anne Boyer staat bekend als een van de meest vooruitziende stemmen in de hedendaagse poëzie en non-fictie literatuur. Haar meest recente boek, The Undying, won de 2020 Pulitzer Prize in non-fictie met een literair verslag van borstkanker, overleven, en het medisch-industrieel systeem. Gepubliceerd in 2019, is het moeilijk voor te stellen hoe belangrijk haar verhaal zou zijn in het tijdperk van de pandemie. In deze KEYNOTE-lezing, The Fallen Angel of the Senses, kijkt Boyer zowel terug in de geschiedenis via de literatuur en de premoderne angelologie, als vooruit door de bredere vertakkingen van de pandemie op ons dagelijks leven in kaart te brengen.

De KEYNOTE zal worden geleid door Mia You, dichter en docent aan het Sandberg Instituut en de Universiteit Utrecht. De lezing wordt gepresenteerd in samenwerking met Stichting Perdu als onderdeel van het FORUM 'Altered States' dat samen met Ignota Books wordt gepresenteerd.

Het programma wordt geopend met een zanguitvoering door Cora Schmeiser, een vooraanstaand vertolkster van de muziekcomposities van von Bingen. Geboren in Mainz, dezelfde streek waar Hildegard von Bingen leefde, voelt Cora zich verbonden met het werk van deze bijzondere persoonlijkheid uit een andere eeuw.

Op het FORUM-programma staat ook een beeldlezing 'Dodge and Burn' van 84 STAPPEN kunstenaar Lisa Tan. Deze presentatie begint met een blunder. "Ik drukte op stop in plaats van record", schrijft Lisa Tan. Het ongelukje gebeurt tijdens de eerste van drie opeenvolgende pogingen om vuurwerk te filmen op 4 juli, vanuit de positie van een passagier op een commercieel vliegtuig met bestemming Los Angeles International Airport. Door deze omzeiling ontdekt ze hoe een beeld dat weigert vastgelegd te worden veel meer onthult in zijn afwezigheid. We worden meegenomen op een reis die reikt naar de rol van beelden in een tijd van visuele en informatie-overload, waarbij we merken hoe vormen van geweld steeds vaker door de heersende structuren aan zichzelf te wijten zijn, inclusief de toestand van burn-out, die de gevestigde grenzen van representatie verstoort.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back