NL EN

FORUM: Altered States | Close Encounters

Live en Online

NOTIFICATIE - Wegens beperkingen door het Coronavirus zal het FORUM: Altered States nu alleen plaatsvinden op zaterdag 11 december. Gelieve u te registreren om het 'Close Encounters' programma bij te wonen, live of online. Het KEYNOTE programma zal live gestreamd worden via onze website, YouTube en Facebook. Eerder geboekte tickets worden terugbetaald.

Het FORUM: 'Altered States' valt samen met de lancering van de gelijknamige nieuwe poëziebloemlezing van Ignota Books, waarin de actuele vraag wordt gesteld: kunnen veranderde toestanden veranderde werelden voortbrengen? Tot de deelnemers behoren Anne Boyer, Khairani Barokka, Clay AD, Kaoutar Gadir, Ignota (Sarah Shin en Ben Vickers), Huw Lemmey, Lena Longefay & Alejandra López, Nisha Ramayya & MJ Harding, Cora Schmeiser, Lisa Tan en Mia You.

Het FORUM opent een ruimte van onderzoek naar wat het betekent om te leven in wat Anne Boyer het 'door informatie beschadigde sensorium' van het laatkapitalistische moderne bewustzijn noemt - en wat veranderde staten van bewustzijn zouden kunnen bieden als remedie. Volgens anti-psychiater R.D. Laing ontstond de moderne opvatting van de psychiatrie "toen het demonologische gezichtspunt 300 jaar geleden plaats maakte voor het klinische gezichtspunt". Wat kunnen veranderde toestanden - van visionaire ervaringen tot stemmenhoren, en van dromen tot dagelijks cafeïnegebruik - ons nu, midden in de psychedelische wending in het klinisch onderzoek, laten zien over anders-zijn als middel voor persoonlijke en maatschappelijke transformatie?

ONTMOETINGEN VAN DICHTBIJ

Close Encounters is een dynamisch programma van lezingen, geleide meditatie, lichaamsworkshops, beeldcolleges en geïnfuseerde voeding tijdens de lopende tentoonstelling 84 STAPPEN.

Registratie geeft kijkers de mogelijkheid om twee van de vier presentaties tegelijkertijd bij te wonen. Consumpties worden verzorgd door kunstenaars Lena Longefay & Alejandra López, puttend uit de Physica van de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor elke sessie. Protocollen voor sociale afstandsmaatregelen en het dragen van maskers zijn van toepassing. Online kijkers kunnen de sessies bijwonen van Khairani Barokka en Huw Lemmey. Engelstalige ondertiteling zal beschikbaar zijn.

Gelieve u in te schrijven voor maximaal 2 workshops, één om 11 uur en één om 12:30 uur. Registratie is inclusief toegang tot de tentoonstellingen.

KHAIRANI BAROKKA ‘THE LIE DOWN’

The Lie Down is een uitnodiging om een sociaal afstandelijke geleide reis te maken in een staat van fysieke ontspanning, door emoties rondom veiligheid, toegang en het lichaam vanuit een anti-koloniaal perspectief. Met name met betrekking tot hoe de geschiedenis het heden heeft gevormd in de Indonesische archipel.

LIVE (op locatie, max 8 personen)

Registreer 11:00 uur
Registreer 12:30 uur

ONLINE (VIA ZOOM)

Registreer 11:00 uur

HUW LEMMEY ‘WASHING CHIRST’S NAPPIES’

In het werk en de ideeën van de middeleeuwse mystici Hildegard van Bingen en Margery Kempe vinden we transformerende manieren om opnieuw naar de wereld te kijken. In deze presentatie zal auteur Huw Lemmey kijken naar hoe pelgrimage, steden en lichamen in hun mystieke geschriften werden voorgesteld, en vergelijken we hun wereldbeeld met onze moderne digitale lens. Dit onderzoek valt samen met een interesse in de vroegmiddeleeuwse relatie van veranderde toestanden of visioenen en de geopolitieke impact van invasie en de pest.

LIVE (op locatie, max 8 personen)

Registreer 11:00 uur
Registreer 12:30 uur (SOLD OUT)

ONLINE (VIA ZOOM)

Registreer 12:30 uur

NISHA RAMAYYA & M.J. HARDING ‘TREBLE HEAVEN’

Treble Heaven is een workshop tussen poëzie en muziek in, door dichteres Nisha Ramayya en sonisch dramaturg MJ Harding, waarin drie manieren van zingen voor de hemel en drie verschillende soorten verlangen worden verkend. Treble Heaven is een ritueel dat de schade van de Europese en koloniale kosmologie behandelt en is een experiment in collectief samenkomen en loslaten.

LIVE (op locatie, max 8 personen)

Registreer 11:00 uur (SOLD OUT)
Registreer 12:30 uur

KAOUTAR GADIR & CLAY AD IN DIALOGUE WITH ROMILY ALICE WALDEN

Een tweedelig programma zal zich verdiepen in de rode draad en de resonantie van Romily Alice Waldens nieuwe 84 STAPPEN commissie ẍây ithřa: a pledge, met de Rotterdamse art director en singer-songwriter Kaoutar Gadir en interdisciplinair kunstenaar, schrijver en somatisch lichaamswerker Clay AD. Kaoutar Gadir neemt je mee in een muzikale ervaring met de taal van Romily Alice Walden. Gadir zal een performance geven die een diverse verzameling mantra's bevat en nodigt je uit om met haar mee te zingen. Gadir zal deze sessie afsluiten door je te vragen wat je spiritueel zou willen loslaten. Deel twee zal bestaan uit een geleide audio meditatie door Clay AD. Je luistert naar zijn stem en vindt rust in de ruimte van Romily Alice Walden. De meditatie bevat ook een tekenoefening.

LIVE (op locatie, max 8 personen)

Registreer 11:00 uur
​Registreer 12:30 uur

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back