NL EN

Kent Chan: Heat Waves, Warm Fronts

Reserveer tickets

Kent Chan woont en werkt in Amsterdam en Singapore en is een van de 15 kunstenaars die geselecteerd is voor het seizoen 2020-2021 van de Hartwig Art Production | Collection Fund. Zijn praktijk draait om onze ontmoetingen met kunst, fictie, en film – een drietal disciplines die poreus zijn qua vorm, inhoud, en context. Meer recentelijk heeft hij werken gemaakt waarin hij zijn interesse in tropische verbeelding, de vroegere en toekomstige relaties tussen hitte en kunst, en de strijd tegen de erfenis van de moderniteit als epistemologie bij uitstek, verkent. De kunstobjecten en werkwijzen van andere makers vormen vaak het uitgangspunt van zijn eigen werk, wat veelal gebruik maakt van film, tekst, gesprekken en tentoonstellingen.

Heat waves, Warm fronts (2021) is de nieuwste iteratie uit de Heat waves serie, een reeks werken waarin de kunstenaar de context, de politiek, en de verspreiding van verschillende vormen van hitte onderzoekt. Chan heeft in het bijzonder aandacht voor esthetiek afkomstig uit regio's van de wereld die gekenmerkt worden door een heet en vochtig klimaat en (plaats-)namen verbonden aan koloniale geschiedenissen, zoals de tropen, het Mondiale Zuiden, en ontwikkelingslanden. In de vorm van een meerkanaalsvideo-installatie, compleet met luchtbevochtigers en warmtelampen, probeert Chan met dit werk een traject uit te stippelen naar verschillende tropische toekomsten. For the tropics is already future” stelt hij, “...the future is heat.”

De werken die in deze tentoonstelling te zien zijn worden na afloop geschonken aan de Rijkscollectie RCE.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

Joy Mariama Smith: Black Joy/White Fragility
Tentoonstelling
Maria Pask: Zandra Rhodes’ bedroom; a room to read Auden
Tentoonstelling
back
Als onderdeel van de nieuwe huisstijl van Kunstinstituut Melly zijn we de website aan het vernieuwen. Sommige functies zijn misschien nog niet toegankelijk, maar we werken eraan. Dank u voor uw geduld.