NL EN

Rotterdam Cultural Histories #5: Zomercarnaval

Rotterdam Cultural Histories #5 toont foto’s uit het archief van fotograaf Robert de Hartogh: Zomercarnaval, de beginjaren. De Hartogh is een van de weinige fotografen in Nederland die vanaf begin jaren zeventig de ontwikkeling van de economische migratie zichtbaar heeft gemaakt. Zijn persoonlijke foto’s van het leven van de eerste Turkse gastarbeiders en andere migrantengemeenschappen hebben door tal van publicaties en tentoonstellingen bijgedragen aan de beeldvorming over multicultureel Nederland. De foto’s die De Hartogh vanaf 1984 van het Zomercarnaval in Rotterdam maakte tonen de geboorte van een unieke uitbarsting van creativiteit, waarin culturele, economische, sociale en politieke denkbeelden over de stad van nu samenkomen.

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With Center for Contemporary Art,waarmee we onze gemeenschappelijke wortels in Rotterdam verkennen en zo de raakvlakken tonen tussen onze beide programma’s. Rotterdam Cultural Histories #5 is opgezet door Mariette Dölle (artistiek leider TENT) en Defne Ayas (directeur Witte de With). Deze vijfde editie is samengesteld door Mariette Dölle en Robert de Hartogh, en ontstond naar aanleiding van de tentoonstellingen On The Other Side Of Reality in TENT en NO HUMANS INVOLVED in Witte de With.

Netwerk

Verwante items

back

Binnenkort! 22 september 18-21u, Finissage 84 STEPS en Stille Veiling, en ook Mama Aisa met Boris van Berkum, Alexandra van Dongen, Marian Markelo en Gloria Wekker