NL EN

Kent Chan: Warme Fronten

Kent Chan richt zich met zijn kunstenaarspraktijk op de verbeelding van de tropen. Hij is gevestigd in Amsterdam en Singapore en zijn kunstwerken onderzoeken hitte en de verschillen in context, politiek en esthetiek waaraan dit fenomeen onderhevig is. Hij betrekt vaak andere makers bij zijn werk. Zo ook voor zijn meest recente installatie die hier te zien is: Warme Fronten.

Voor deze tentoonstelling verdiept Chan zijn interesse in vroegere en toekomstige relaties tussen hitte en kunst. Daarbij richt hij zich met name op muziek uit verschillende tropische windstreken. Elektronische muziek heeft het imago futuristisch te zijn en in dat kader nodigde Chan voor Warme Fronten muziekproducenten en DJ’s uit, afkomstig uit India, Indonesië, Kenia en Brazilië. Hij vroeg ieder van hen een muziekproductie te maken. De gemeenschappelijke deler is het verlangen om in muziek te vangen hoe het klimaat van vroeger en nu samenvalt.

Deze producties vormen de basis van de video-installatie van Chan, die, samen met een set posters ontworpen door Jonathan Castro Alejos, een beeld schetst van een radicaal tropisch toekomstbeeld. Een alliantie op basis van muziek en de zon, waarbij de deelnemers meer gemeen hebben dan de gedeelde geschiedenissen die zij op afstand van elkaar doormaakten. Ze vinden elkaar ook in het potentieel en de verbindende kracht van hitte. Voor de kunstenaar zijn de tropen nu al de toekomst; de toekomst is hitte.

De werken die in deze tentoonstelling te zien zijn worden na afloop geschonken aan de Rijkscollectie RCE.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back