NL EN

FOCUS: Funda Baysal en Irem Sezer Kalyoncu

Reserveer tickets

Kom naar de FOCUS met kunstenaar Funda Baysal en curator Irem Sezer Kalyoncu die dieper ingaat op Baysals werk Timely, On time in de tentoonstelling My Oma. Het gesprek zal herinneringen, persoonlijke geschiedenis en erfgoed van de kunstenaar blootleggen die nauw verbonden zijn met processen van theepluk in de Zwarte Zee-regio in Turkije.

Deze FOCUS maakt deel uit van Show and Tell, een dag van door kunstenaars geleide programma's die het middenpunt viert van My Oma, onze huidige tentoonstelling gewijd aan grootmoeders met werk van 24 kunstenaars uit 19 landen.

Funda Baysal, geboren in Ankara, is kunstenaar en keramist in Rotterdam. In haar werk onderzoekt ze de relatie tussen individuen en hun omgeving, schommelend tussen verschillende kaders. Ze creëert vaste vormen die ontstaan door het gebruik van verschillende materialen, materiaalcombinaties, gereedschappen, chemicaliën en hitte. Voor My Oma creëerde Baysal een 3D-geprinte sculptuur met handgemaakte keramiek in de vorm van bladeren.

Voor deze FOCUS heeft Baysal de Amsterdamse curator Irem Sezer Kalyoncu uitgenodigd. Sezer is cultureel professional en onafhankelijk curator. De afgelopen jaren werkte ze bij verschillende kunst- en culturele organisaties in zowel Turkije als Nederland, waaronder The Museum of Innocence, Prins Claus Fonds en Framer Framed, CODA Apeldoorn. Zowel Sezer als Baysal zijn in de afgelopen tien jaar vanuit Turkije naar Nederland verhuisd, waardoor een gedeeld begrip is ontstaan van het veranderende erfgoed en de relatie daartoe in een andere cultuur.

Vanuit hun persoonlijke ervaring en gesprekken nodigen Sezer en Baysal bezoekers uit om een kopje thee met hen te drinken en te praten over de connecties tussen landschap en herinnering. Tijdens haar jeugd plukte Baysal theebladeren met haar grootmoeder. Door herinneringen op te halen, zullen de kunstenaar en curator onderwerpen aansnijden als het intergenerationele concept van op tijd komen en op tijd zijn, arbeid en onvoorwaardelijk werk, investeren en oogsten.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back