NL EN

WORKSHOP: Judy Watson en Vera Kersting

Live Reserveer tickets

Doe mee met kunstenaars Judy Watson en Vera Kersting voor een hands-on WORKSHOP over grootmoeders, matriarchen en 'rematriëring' door middel van drukwerk en het vertellen van verhalen tussen generaties.

Deze WORKSHOP maakt deel uit van de Show and Tell die plaatsvindt op Moederdag dit jaar, als viering van alle kunstenaars en hun grootmoeders. De programma's zijn onder leiding van enkele kunstenaars die deelnemen aan My Oma, onze huidige tentoonstelling over grootmoeders in het werk van 24 kunstenaars uit 19 landen.

Judy Watson is een van de meest vooraanstaande inheemse kunstenaars van Australië, bekend om haar krachtige en etherische werken die verhalen van haar grootmoeders Waanyi Country overbrengen. Ze was een van de eerste inheemse kunstenaars die Australië vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië in 1997 en is momenteel het onderwerp van een overzichtstentoonstelling in de Queensland Art Gallery en Gallery of Modern Art in Brisbane getiteld 'mudunama kundana wandaraba jarribirri' (morgen wordt de boom sterker). Een speciale presentatie van werk van Watson - op doek, in ets en in video - is te zien in My Oma.

Voor deze WORKSHOP heeft Watson de Rotterdamse kunstenaar Vera Kersting uitgenodigd. Kersting studeerde af aan het KASK in Gent en ontmoette Watson onlangs toen ze naar Meanjin/Brisbane reisde om deel te nemen aan een schilderworkshop georganiseerd door het Indonesische kunstcollectief Taring Padi en het Aboriginal kunstcollectief ProppaNow. Daar hielp Kersting bij het maken van een gezamenlijk kunstwerk met de titel "Tanah Tumpah Darah", genoemd naar een Indonesische protestzang die vrij vertaald de emoties betekent die worden opgewekt door het zich herinneren van het moederland.

Je hebt geen training of vaardigheden nodig om deel te nemen aan deze workshop. De plaatsen zijn beperkt, dus graag van tevoren reserveren. Meer informatie over de workshop en de voorbereiding wordt verstrekt bij inschrijving.

Judy Watson's deelname aan My Oma is mogelijk gemaakt door de genereuze steun van Creative Australia.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back