NL EN

PERFORMANCE: Shardenia Felicia

Reserveer tickets

Kom naar de PERFORMANCE van kunstenaar Shardenia Felicia die ingaat op de paracosmos van de kunstenaar: een fantasiewereld die Felicia en haar tweelingzus creëerden tijdens hun kindertijd. De wereld, Kechenen genaamd, bestond uit oudere personages die een prominente rol spelen in haar werk in My Oma.

Deze PERFORMANCE maakt deel uit van Show and Tell, een dag van door kunstenaars geleide programma's die het middenpunt viert van My Oma, onze huidige tentoonstelling gewijd aan grootmoeders en aangetroffen in het werk van 24 kunstenaars uit 19 landen.

Shardenia Felicia is een kunstenaar uit Curaçao, nu gevestigd in Rotterdam. Ze is geïnteresseerd in verhalen vertellen en in het begrijpen hoe haar eigen verhaal is gevormd door de maatschappij. Door middel van schilderijen en installaties met textiel en gevonden voorwerpen onderzoekt ze thema's als moederschap, feminisme, familierelaties en constructies van veiligheid en verzet. Felicia is afgestudeerd aan de KABK MA in Artistic research en heeft onder andere geëxposeerd bij NEST, Den Haag; Theater Spui, Den Haag; en Quartair, Den Haag.

In deze PERFORMANCE belichaamt Felicia soms Doei, en soms praat ze tegen haar. Doei was het hoofdpersonage van de paracosmos. Via dit alter ego nodigt Felicia bezoekers uit om ondergedompeld te worden in haar wereld, en kennis te maken met je innerlijke oma en angsten voor het ouder worden.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

back