NL EN

FOCUS: Jasmine Thomas-Girvan met Annalee Davis en Holly Bynoe

Live Reserveer tickets

Wees welkom tijdens een rondleiding door de tentoonstelling van kunstenaar Jasmine Thomas-Girvan, ter gelegenheid van haar eerste Europese solotentoonstelling. Ontmoet ons op deze dag in de tentoonstellingszalen voor een gesprek met de kunstenaar en gastcuratoren Annalee Davis en Iyawo (Holly Bynoe Young) van het Caribische curatorenbureau Sour Grass. Tijdens hun wandeling door de tentoonstelling zullen zij het werk van Thomas-Girvan bespreken en stilstaan bij de materiële sporen van Caribische poëzie.

De tentoonstelling Bathed in Sacred Fire, omvat lyrische figuren gegoten in brons en zilver, maar ook natuurlijke materialen uit Caribische landschappen, zoals zaden en kalebassen, palmbladeren en veren. Haar inspiratiebronnen variëren van carnavalsoptochten en Junkanoo-dansen tot het literaire werk van onder meer de Jamaicaanse dichteres Olive Senior.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van Gatherings and Passages, een nieuwe, meerjarige samenwerking met Sour Grass, het curatorschap op Barbados dat geleid wordt door Annalee Davis en Iyawo (Holly Bynoe Young). Gatherings and Passages wil een beter begrip kweken van de hedendaagse Caribische kunst en cultuur. De activiteiten zijn ook een gelegenheid om het bewustzijn over koloniale geschiedenissen en ervaringen van postkolonialisme en dekolonisatie te vergroten.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back