NL EN

Taal Tour – Engels

Reserveer tickets

Oproep aan alle Engels-sprekende kunstliefhebbers! Onze volgende Engelse rondleiding voor het voorjaarsprogramma van Kunstinstituut Melly vindt plaats op vrijdag 10 mei om 19 uur tijdens Kunstavond.

Ga mee op een kunstzinnige reis onder leiding van onze art mediator Jo die je gids zal zijn, terwijl je de tentoonstellingen My Oma en Bewaard verkent.

My Oma

Door naar de grootmoeder te kijken als een cruciale figuur door de tijd heen, introduceert ze verschillende soorten kennis voor ons om te onderzoeken, vertaald naar allerlei verhalen en vormen. Deze kennis wordt generatie op generatie lang doorgegeven, zoals familiestukken en recepten, maar ook meer abstracte ideeën zoals het leven vergelijken met de stroom van een rivier of het creëren van verhalen in onze verbeelding. Met My Oma willen we begrijpen wie en wat deze grootmoederfiguur kan voorstellen en hoe ze past in discussies over verschillende culturele erfenissen en familieverhalen.

In deze tentoonstelling in Kunstinstituut Melly tonen we zowel nieuwe kunstwerken die voor deze gelegenheid zijn gemaakt als belangrijke kunstwerken die vanaf 2000 tot nu zijn gemaakt. De tentoonstelling en de bijbehorende programmering zijn georganiseerd rond vier belangrijke onderzoeksvragen. Deze vragen helpen ons te beslissen welke kunstenaars en kunstwerken we in de tentoonstelling opnemen en bepalen de thema's die we tijdens de tour zullen verkennen.

Bewaard

Voor het creëren van een nieuw werk, gaat kunstenaar Sijben Rosa in gesprek met mensen die dichter bij de dood staan als gevolg van ouderdom of ziekte. Door middel van gesprekken identificeren zij, samen met Sijben, betekenisvolle objecten uit hun persoonlijke omgeving. Hoe eigenzinnig ook, deze stukken markeren, kapselen in of spreken tot het verhaal van hun leven. Geïnspireerd door deze gesprekken maakte Sijben een installatie van biologisch afbreekbare sculpturen.

Bewaard is een solotentoonstelling en de laatste editie van de tentoonstellingsreeks Solo Duets van Kunstinstituut Melly. Het is een verkenning van hoe objecten betekenis en waarde krijgen door doorleefde ervaringen.


Deze rondleiding is onderdeel van het Taal Tour programma. Voor My Oma is het aanbod van Taal Tours extra relevant, gezien de focus op immigratie en de steeds diversere bevolkingssamenstelling van Rotterdam. De bevolking van de stad bestaat uit meer dan 170 nationaliteiten, waarin Nederlands, Engels, Turks en Papiamentu de hoofdtalen zijn van onze stad.

Series

back