NL EN

Sijben Rosa: Bewaard

Voor het creëren van een nieuw werk, gaat kunstenaar Sijben Rosa in gesprek met mensen die dichter bij de dood staan als gevolg van ouderdom of ziekte. Door middel van gesprekken identificeren zij, samen met Sijben, betekenisvolle objecten uit hun persoonlijke omgeving. Hoe eigenzinnig ook, deze stukken markeren, kapselen in of spreken tot het verhaal van hun leven. Geïnspireerd door deze gesprekken maakte Sijben een installatie van biologisch afbreekbare sculpturen.

Bewaard is een solotentoonstelling en de laatste editie van de tentoonstellingsreeks Solo Duets van Kunstinstituut Melly. Het is een verkenning van hoe objecten betekenis en waarde krijgen door doorleefde ervaringen. De tentoonstelling zal te zien zijn van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 12 mei 2024.

*

Prikkel kaart

Onze tentoonstellingen kunnen als erg prikkelend worden ervaren. Daarom hebben we een prikkel kaart (sensory map) gemaakt, die kan worden gebruikt als voorbereiding op uw bezoek en om door de tentoonstellingen te navigeren. Deze prikkel kaart bevat alle zintuigelijke prikkels aanwezig in de tentoonstelling. De kaart is beschikbaar op locatie en digitaal via deze link.

Deelnemers

Curators

Series

Ondersteund door

AMMODO

Verwante items

PERS

↳ Persbericht
↳ Press Release
back