NL EN

KEYNOTE: Revisiting Unpayable Debt door Denise Ferreira da Silva

Live Uitverkocht

Locatie: Auditorium op de eerste verdieping

Kom naar de KEYNOTE met Professor Denise Ferreira da Silva, waarin ze ingaat op haar recentste boek Unpayable Debt, gepubliceerd in 2022 door MIT en Sternberg Press.

Het programma vindt plaats in de context van onze huidige tentoonstelling My Oma, waarin werk te zien is van 24 kunstenaars uit 19 landen, allemaal thematisch geïnspireerd op de figuur van de grootmoeder. Midden in de tentoonstellingsperiode komen we samen en staan we stil bij collectieve erfenis, verdriet en berouw, maar ook bij de manieren waarop voorouderlijke kennis tot stand komt.

Na de lezing zullen twee kunstenaars die deel uitmaken van My Oma, Ola Hassanain en Jota Mombaça, met elkaar in gesprek gaan en vragen beantwoorden uit het publiek. Dit programma wordt gepresenteerd in samenwerking met Blacker Blackness, een studie-initiatief opgericht en geleid door Ola Hassanain en Simone Zeefuik.

Denise Ferreira da Silva is een wetenschapper en kunstenaar die bekend staat om haar krachtige theoretische interventies in de ethisch-politieke uitdagingen van het mondiale heden. Voortbouwend op haar eerdere werk, gebruikt Ferreira da Silva in Unpayable Debt een narratief beeld van tijdreizen om de rassenpolitiek van onze tijd opnieuw te bekijken en de ware vorm van sociale en politieke verandering vandaag de dag te onderzoeken.

Dit Keynote-programma is samengesteld door onderzoeks- en programmamanager Vivian Ziherl, samen met programmamedewerker Alexis Medina.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back