NL EN

FOCUS: ‘Mangrovité’ Boeksignering met Chris Cyrille-Isaac

Gratis toegang

Kom naar de signeersessie met drankjes in relatie tot onze huidige tentoonstelling van Kelly Sinnapah Mary, met gastcurator Sour Grass, als onderdeel van onze samenwerking gatherings and passages.

Voor dit programma zal criticus, curator en redacteur Chris Cyrille-Issac ons vergezellen vanuit Parijs om het nieuwe boek Mangrovité te lanceren. Dit boek komt voort uit een tentoonstellingscyclus die deels plaatsvond in samenwerking met het Palais de Tokyo en in dialoog met het werk van de kunstenaar Kelly Sinnapah Mary. In een gezamenlijke verbeelding van kunstenaars, schrijvers en dichters uit het Caribisch gebied, herbekijkt het boek de notie van een 'Caribische theorie' met het nieuwe idee van Mangrovité, verwijzend naar de asthetiek en de manier van zijn van het Mangrovebos aan de kust.

Zoals Cyrille-Isaac opmerkt: "Mangrovité is een poëtisch-politieke aangelegenheid die rechtstreeks uit de geschiedenis van het patriarchale kolonialisme komt, het is malgrove, het is soleil-énergie en stinkende modder, het is het tegenovergestelde van de mangrofilie van bepaalde neokoloniale ecologische vertogen (die, onder het mom van 'behoud', bevolkingen en kosmogonieën verwijderen en onzichtbaar maken). Vrij van de experts, droom je over de mangrove en wandel je door haar geheimen en piratenlijnen - zoals de droomschuilplaatsen die Kelly Sinnapah Mary op dit moment aan het maken is of zoals het Makouvia Kokou Ferdinand bos waar iedereen verdwaalt."

Dit programma vindt plaats met steun van het Mangrovity Art Fund en de Edouard Glissant Foundation.

Deelnemers

Series

Verwante items

back