NL EN

FOCUS: Kelly Sinnapah Mary met Chris Cyrille, Andil Gosine en Sour Grass

Live Gratis toegang

Wees welkom tijdens de opening van onze nieuwe zomertentoonstellingen en sluit aan bij het FOCUS-programma dat ingaat op de tentoonstelling The Fables of Sanbras, met nieuw werk van de Guadeloupese kunstenaar Kelly Sinnapah Mary.

Het publiek wordt uitgenodigd voor een rondleiding door de tentoonstelling onder leiding van de curatoren en de kunstenaar en twee speciale gasten: kunstenaar, curator en wetenschapper Andil Gosine en dichter, curator en criticus Chris Cyrille.

De tentoonstelling The Fables of Sanbras omvat zowel nieuw als bestaand werk, waaronder installaties, schilderijen en textiel. In veel van de werken worden fantastische wezens, fabels en mythen uitgewerkt, terwijl de schilderijen naar rituelen verwijzen en zowel inheemse als 'invasieve' wezens uit het bos en de zee tegenkomen.

Andil Gosine heeft uitgebreid gepubliceerd over het Caribisch gebied en de visuele, ecosysteem- en politieke economieën daar, waaronder een intensieve betrokkenheid bij de serie Quarantaineschilderijen 2020 van Kelly Sinnapah Mary. Chris Cyrille beschouwt zichzelf als een tentoonstellingsverteller, en heeft onder meer de tentoonstellingen- en publicatiereeks 'Mangrovité' samengesteld. Deze serie draait om de mangrove als narratief, ruimtelijk en poëtisch instrument en heeft bij eerdere edities het werk van Kelly Sinnapah Mary laten zien, onder meer in het Palais de Tokyo in Parijs.

Om 14 uur bent u uitgenodigd voor een FOCUS-programma samen met kunstenaar Falke Pisano in haar nieuwe tentoonstelling not / to be / governed like that / by that, voorafgaand aan deze FOCUS-tournee om 15 uur.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back