NL EN

Kunstlicht X Melly: Launch Labour of Love and Failing on Time

Gratis toegang

Een dubbele viering! We verwelkomen je op 31 maart 2023 vanaf 19:00 uur bij Kunstinstituut Melly, om de lancering van Kunstlicht hun laatste twee nummers Labour of Love en Failing on Time te vieren.

Samen met Kunstlicht organiseren we inspirerende lezingen en panels met auteurs uit beide nummers.

PROGRAMMA

– Inleiding door hoofdredacteur Lisa Marie Sneijder
– Presentatie door Line Kramer over haar artikel 'Love Letters to a Room'

– Inleiding Failing on Time door Dunja Nešovic
– Presentatie door Daphne de Sonneville over haar artikel 'Riotous Repetition: Mutant Flowers, Baroque Architecture and Slapstick Comedy'.
– Discussie met Monika Dybalska en Benedikt Rudischhauser gemodereerd door Dunja Nešovic

Met het nummer Labour of Love wilden we ons afvragen of er zoiets bestaat als ‘labour of love’. Als jonge mensen die het werkveld betreden, moeten we vaak werk accepteren dat niet altijd evenredig compenseert voor het werk dat we verrichten, alleen om 'betaald' te worden in de vorm van exposure, ervaring of emotionele voldoening. Bij Kunstlicht hoorden we onszelf onze inspanningen om desondanks deel te nemen aan de kunstwereld, uitleggen als “a labour of love”. Toch werd bij het samenstellen van dit nummer duidelijk dat deze uitleg tekortschoot.

In het nummer Failing on Time verkennen we de dynamiek tussen tijd en falen, en de manieren waarop deze zich verhoudt tot onze gedachtes en gevoelens over agency, onvermijdelijkheid, urgentie en mogelijkheden. Gastredacteur Dunja Nešović legt de potentie uit, die schuilt in het onderzoeken van herhaaldelijk falen, gevolgen van verkeerde timing en andere mislukkingen gerelateerd aan tijd. Zij benadrukt de wegen die zich openen voor verzet, winst, verbreding en artistieke productie.

Tot 31 maart!

back