NL EN

BOOKS: The One and the Many, Textiles and Tulip Petals

Live Gratis toegang

Kom naar een speciaal BOOKS programma ter afsluiting van Still Shifting, Mother Field, de solotentoonstelling van Jennifer Tee die samen met de Weense Secession werd gepresenteerd in Kunstinstituut Melly. Samen met speciale gasten gaat dit programma in op de tentoonstelling en de rijk geïllustreerde catalogus, die beide gericht zijn op Tee's Tampan Tulip serie van grootschalige collages die geweven textielontwerpen uit Sumatra combineren met met de hand geplukte en gedroogde tulpenblaadjes.

De avond bestaat uit een conversatie tussen degenen die samenwerkten aan de tentoonstelling. Zij bieden verschillende perspectieven op Tee's Tampan Tulip series zoals deze in de tentoonstelling en in de publicatie voorkomen. De programma onderwerpen zijn gesitueerd tussen locaties en tijdsperioden, waaronder de Hortus Bulborium in Linnen (Nederland) waar Tee seizoensgebonden tulpenblaadjes verzamelt voor haar werk, en tussen ceremoniële netwerken en oceanische textielhandel. De serie Tampan Tulip weerspiegelt de symmetrische motieven van geweven Palepai 'scheepskleden' die uit Lampung Sumartra komen, hoewel veel voorbeelden hiervan tegenwoordig in Anglo-Europese etnografische musea worden gehouden.

Tot de gasten van het programma behoren onderzoeker en criticus Sophie Williamson, die heeft bijgedragen aan de catalogus en Tee heeft vergezeld met bezoeken aan tulpenverzamelingen. Evenals Dr. Fanny Wonu Veys die Curator Oceanië is bij het Research Center for Material Culture in Leiden en auteur van Unwrapping Tongan Barkcloth Encounters, Creativity and Female Agency, Textiles (Bloomsbury, 2017). Het gesprek wordt gemodereerd door curator en onderzoeker Christel Vesters en betrekt reacties van de ontwerper van de publicatie, Cleo Tsw en van Jennifer Tee zelf.

Bezoekers kunnen ook eerder komen om 18 uur, en de performance bij wonen van Transient Shroud / Being Less Human, ontwikkeld door Jennifer Tee samen met choreograaf Mire Lee

De tentoonstelling Still Shifting, Mother Field was een commissie en productie van Kunstinstituut Melly, Rotterdam en Secession, Wenen. De tentoonstelling was te zien in Wenen van 16 september tot 6 november 2022 en in Rotterdam van 20 januari tot 21 mei, 2023.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back