NL EN

(Geannuleerd) KEYNOTE: ‘Fashioning a Tool—de/re/composition’ by Denise Ferreira da Silva

Reserveer tickets

Tot onze spijt moeten we de annulering aankondigen van onze Keynote en Masterclass programma's met Denise Ferreira da Silva die zouden plaatsvinden op vrijdag 10 november. Samen met onze presentatiepartners Blacker Blackness bieden we onze excuses aan voor deze onvoorziene annulering. Houd onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor meer programma's deze winter.


Sluit aan bij een KEYNOTE met professor Denise Ferreira da Silva, die ingaat op haar nieuwste boek Unpayable Debt, gepubliceerd in 2022 door MIT en Sternberg Press. De lezing, getiteld 'Fashioning a Tool - de/re/composition', gaat over het personage Dana uit Octavia Butlers roman Kindred uit 1979. Door narratieve representaties van tijdreizen, belicht Ferreira da Silva wederom het subject tijd als mede gevormd door concepten over ras, en bevraagt zij de ware vormen van sociale en politieke verandering.

Met dit programma lanceert Kunstinstituut Melly het online chapbook van het Tools for Demodernizing initiatief. Het chapbook bevat reflecties, bibliografie en verslagen van correspondenten van het Tools for Demodernizing programma dat in juni 2023 plaatsvond bij Kunstinsituut Melly. Dit evenement bracht een internationaal netwerk samen om zich te focussen op het maken van transformative en houdbare veranderingen in kunstinstellingen in de huidige tijd. In Parijs op 21 oktober vindt ook een presentatie van het chapbook plaats, in samenwerking met Palais de Tokyo.

Denise Ferreira da Silva is een hoogleraar en kunstenaar bekend om haar krachtige theoretische interventies in de ethisch-politieke uitdagingen van het mondiale heden. In Unpayable Debt belicht Ferreira da Silva, voortbouwend op haar eerdere werk, Dana's tijdreis tussen de slavenplantages in het zuiden van de Noord-Amerika en Californië in de jaren zeventig. Dit verhaal fungeert als figuur om de raciale en politieke dimensies van de wereldwijde financiële crisis van 2007-8 en zijn nasleep te begrijpen.

Dit evenement wordt mede gepresenteerd door Kunstinstituut Melly en Blacker Blackness. Het Keynote programma, met Q&A, zal dialogen bevatten onder leiding van kunstenaar en ruimtelijk beoefenaar Ola Hassanain die zich afvraagt wat de materiële voorwaarden zijn waaronder we een gemeenschap kunnen vormen. Een vraag die geworteld is in haar lessen van studiesessies met Blacker Blackness, een onderwijsprogramma geïnitieerd door schrijver Simone Zeefuik. Hassanain wordt vergezeld door Zeefuik in gesprek met Denise Ferreira de Silva.

Helaas is dit evenement uitverkocht. Vanwege de enorme interesse, zal het live uitgezonden worden op ons YouTube-kanaal.

Tools for Demodernizing wordt ondersteund door de Terra Foundation for American Art.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

back