NL EN

Awardsprogramma ter ere van Struktuur 68, Jannes Linders en Linda Malherbe

Live

Tijdens dit programma eren wij de winnaars van de tweede editie van ons Awardsprogramma, gericht op het culturele ecosysteem:

De Maker achter de Maker Award

Keramisch atelier Struktuur 68 is de ontvanger van de Maker achter de Maker Award. Eerbetoon aan een maker die met feilloos vakmanschap en ondersteunende samenwerking onmisbaar is geweest voor een beeldend kunstenaar om het werk zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken. Struktuur 68, mede opgericht door Henk Trumpie (1937) en Jacques van Gaalen (1941), is een experimenteel keramiekbedrijf in Den Haag. De Maker achter de Maker Award is ingesteld door Kunstinstituut Melly in samenwerking met het Mondriaan Fonds, het publieke fonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland. Lees hier het persbericht.

De Berry Koedam Award

De fotograaf Jannes Linders (1955) is de winnaar van de Berry Koedam Award. Sinds 1981 heeft hij in opdracht van talrijke kunstenaars en instellingen kunst en tentoonstellingen gedocumenteerd. Deze award huldigt makers die met hun visuele documentatie van kunstwerken en tentoonstellingen, evenementen en artistieke gemeenschappen in Nederland, een gevoel van deze tijd weten vast te leggen. De Berry Koedam Award wordt mogelijk gemaakt door Koedam's ramfoundation. Lees hier het persbericht.

De Visionary Award

Linda Malherbe (1969) ontvangt de Visionary Award. Deze award is een eerbetoon aan een maker die de weg heeft vrijgemaakt voor een betere artistieke omgeving en culturele sector in Rotterdam. Malherbe is vooral bekend van haar werk bij Verhalenhuis Belvédère in Katendrecht, een instelling die zij mede heeft opgericht en waar zij curator en bestuurslid is. De Visionary Award wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Kunstinstituut Melly en Stichting Droom en Daad. Lees hier het persbericht.

Elke prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van €5.000 en wordt geëerd tijdens deze prijsuitreiking en gevolgd door een receptie bij Kunstinstituut Melly. Dit programma is alleen voor genodigden.

In 2020 vierde Kunstinstituut Melly haar 30-jarig bestaan met deze prijzen, waarmee mensen worden onderscheiden die met hun beeldvorming, ambacht en belangenbehartiging een centrale rol hebben gespeeld bij de totstandkoming, presentatie en waardering van hedendaagse kunst. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, ramfoundation, en Stichting Droom en Daad.

Dit evenement markeert bovendien de start van de derde editie van dit Awardsprogramma, dat bestaat uit een open oproep, twee nominatieprocessen en de selectie van de winnaars door een onafhankelijke jury. Meer details volgen binnenkort.

Netwerk

Verwante items

back