NL EN

BOEKEN: Tools voor collectief leren

Live Reserveer tickets

Begin je weekend met een feestelijk boekenprogramma waarin we de lancering vieren van Tools voor collectief leren, een publicatie over ons initiatief tot naamsverandering, gepubliceerd door Kunstinstituut Melly en Jap Sam Books. Het programma maakt deel uit van een weekend van festiviteiten met gesprekken, filmvertoningen, performances en een borrel.

Tijdens het programma wordt om 18 uur een toespraak gehouden door onze eregast, de Rotterdamse wethouder Said Kasmi, met aansluitend de presentatie van een Melly TV-compilatiereeks, gevolgd door wat hapjes en drankjes.

Deze speciale editie van BOEKEN is een eerbetoon aan de vele stemmen die hebben deelgenomen aan het initiatief tot naamsverandering, en in het bijzonder aan de aanstormende professionals van Collectief Leren in de Praktijk (CLIP). CLIP betrekt Rotterdammers van 17 tot 24 jaar bij ons werk-leer programma en bij de institutionele besluitvorming.

We bedanken ook—voor het eerst live—de deelnemers van Melly TV. Melly TV, geproduceerd tijdens de lockdown, is een driedelige televisieserie die in januari 2021 onze nieuwe naam lanceerde. Melly TV werd geproduceerd in samenwerking met Lilith Magazine, Brand New Guys en uitgezonden samen met Open Rotterdam en e-flux Video.

Tools voor collectief leren is een publicatie die meerdere stemmen en perspectieven samenbrengt die reflecteren op de institutionele trajecten van verandering van ons initiatief tot naamsverandering. De publicatie documenteert de 'collectief leren'-methodologie waarmee we onze naam veranderden van Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst naar Kunstinstituut Melly. Het boek reflecteert op zowel de symbolische als voortdurende transformaties van Kunstinstituut Melly, haar institutionele cultuur, haar publiek en haar voortdurende missie voor sociale verantwoordelijkheid en meerstemmig erfgoed.

Tools voor collectief leren is ontworpen door Julie Peeters, en bevat bijdragen van Teana Boston-Mammah, Tayler Calister, Sofía Hernández Chong Cuy, Callum Dean, Rosa de Graaf, Boutaina Hammana, Michiel Huijben, Wooseok Jang, Stijn Kemper, Alex Klein, Jessy Koeiman, Prem Krishnamurthy, Rolando Vázquez Melken, Yahaira Brito Morfe, Nina Schouten, Alexander Tanazefti, Emily Turner, Aqueene Wilson, Yan Zhihan en Vivian Ziherl.

Deelnemers

Series

Verwante items

back